Візит Петра Порошенка на Вінничину (фото, відео)

Петро Порошенко

Вінниця — це місто, куди люблю повертатися знову і знову, неначе додому. Місто, яке знаю і відчуваю. Рідне моє місто.

Сьогодні Вінничина представила потужну команду на місцеві вибори. Місцеві вибори лише формально локальні. Але від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не лише справність міської каналізації чи якість сільської дороги, але й доля країни в цілому.

Україна потребує сильної опозиції. На лише в Києві, а в кожній області, кожному місті, кожній громаді. Така опозиція є. Це — «Європейська Солідарність». По всій країні вона стає центром тяжіння для усіх проукраїнських, проєвропейських патріотичних сил.

Проукраїнський опозиційний спецназ має бути присутній не тільки у Верховній Раді, а й на місцях, щоб давати по руках усім прихильникам «русского мира» та принципу «яка різниця». Різниця є. І цю різницю робить «Європейська Солідарність».

* * *

Для мене Вінниця — місто, яке люблю, про яке пам’ятаю і за яке щиро вболіваю. Місце Вінниці і Вінничини — особливе в моєму житті. У житті родини. У долі мого батька, який так любив цей край. І який цього літа, на жаль, пішов з життя.

Вінниця — це місто, куди люблю повертатися знову і знову, неначе додому. Місто, яке знаю і відчуваю. Рідне моє місто. Тут я реально підзаряжаюся, надихаюся і набираюся сил. Чому? Бо відчуваю підтримку своєї вінницької рідні. Радий новій зустрічі із вінничанами!


Ця влада не любить армію: Порошенко у Вінниці жорстко розкритикував скорочення видатків на ЗСУ в бюджеті-2021

 

Розбудова Збройних сил не є в пріоритеті нинішньої влади. Про це п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко заявив під час обласної партійної конференції у Вінниці. Він підкреслив – про це свідчить і скорочення витрат на армію у проекті бюджету наступного року, і наказ про запровадження штрафів за вогонь у відповідь, який вчора оприлюднили у ЗМІ.

«Вимушені визнати – ця влада не любить армію. Це полягає не лише в тому, що скоротили видатки на армію України, яка знаходиться в стані війни. А і в наказі, який вийшов вчора. Вони збираються штрафувати воїна, який відкриває вогонь у відповідь при нападі на нього окупанта, і навіть не соромляться. Вони кажуть, що це за їх розумінням є шлях до миру», – обурився Порошенко.

Натомість, наголошує п’ятий Президент, у Зеленського збільшують фінансування силових органів, які дедалі частіше в ручному режимі використовуються для переслідування опозиції, волонтерів і патріотів.

«На армію і на солдата в них грошей немає, а на силові структури є. На 40 відсотків зросли видатки на ДБР. Чому зросли видатки? Бо їх дуже люблять, а люблять тому, що вони встановили світовий рекорд Гіннеса – проти Петра Порошенка порушено 58 кримінальних справ, найбільше в світі. За Мінські угоди, Керченську протоку, наказ про контрнаступ, оборону Донецької і Луганської областей, призначення керівників військових формувань», – перераховує Порошенко.

Він зауважив, що таким чином влада підриває позиції України у міжнародних судах. «Вони порушили кримінальні справи за кляузами Коломойського, його кліки, Януковича і заступників голови його адміністрації, які зараз очолюють разом із його адвокатами силові структури», – констатує Порошенко.

Він наголосив, що останні півтора роки були непростими для всіх патріотів-державників – про це свідчать кримінальні справи проти Софії Федини і Марусі Звіробій, і жорстоке побиття в’язня Кремля Володимира Балуха, який зараз бореться за життя.

«Ігнорування та цькування наших захисників – це реалії сьогоднішнього життя», – резюмує лідер «Європейської Солідарності».

Джерело

 

Бюджет-2021 це результат безглуздої економічної політики нинішньої влади, яка витрачає мільйони на свої кортежі, держдачі та охорону – Петро Порошенко

Зростання видатків на утримання Офісу президента в умовах економічної кризи, російської агресії та епідемії коронавірусу – це неприпустиме марнотратство. Про це заявив п’ятий Президент, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко. Він жорстко розкритикував проект Держбюджету на наступний рік.

«За цим бюджетом стоїть абсолютно безглузда економічна політика, але багатомільйонна країна вимушена жити за цим бюджетом, і десятки мільйонів людей вимушені різко погіршити свій рівень життя. Навіть на третій рік президентства влада не збирається виконувати ті брехливі обіцянки, які вони робили і про які забули ще на виході зі стадіону», – говорить Порошенко.

«Перше, що впадає у вічі – 357 мільйонів, або на 40% зростають видатки на президента. Куди «зелений президент» збирається витрачати гроші? На кортежі, які були передбачені для іноземних делегацій? Бо в умовах війни було заборонено приїжджати в країну і пересуватися не на броньованих автомобілях. Ми в тих важких умовах купили автомобілі для міжнародних делегацій – вони зараз на них катаються. Поселились на державні дачі – і на сьогоднішній день десятки мільйонів гривень витрачаються, щоб цих «Слуг» утримувати», – обурюється Порошенко.

Натомість, зазначає п’ятий Президент, у бюджеті наступного року знову скорочують кошти на субсидії для малозабезпечених громадян.

«У цьому році зняли 2 мільярди і направили на поліціянтів, і в наступному скоротили на 7%. Це при тому, що за всіма прогнозами ринкова ціна на газ істотно зросте, а відповідно – і тарифи. Це значить, що найменш захищеним верствам, – тим хто отримує субсидії, – доведеться важче. Прискіпливих, надуманих перевірок стане більше, рівно як і помилок при нарахуванні. Звичайно, ці помилки будуть на користь можновладців – не людини», – резюмує Петро Порошенко.

Джерело

 

Вінниччина це край, за долю якого я завжди буду вболівати – Порошенко представив команду на місцевих виборах і розповів про плани на перемогу

Команда «Європейської Солідарності» Вінниччини, яка йде на вибори до місцевих органів влади, окрім стратегічної європейської мети визначила для себе і цілком конкретні завдання – про це лідер партії, п’ятий Президент Петро Порошенко розповів під час обласної конференції у Вінниці. Порошенко зверну увагу на проблему забезпечення Вінниці якісною питною водою, вирішення катастрофічної ситуаціі зі звалищем хімікатів у Шаргородському районі та потребу у новому мості через Дністер у Ямполі.

Порошенко наголосив – Вінниця для нього рідне місто, яке заряджає енергією і про яке він завжди пам‘ятає – де б не був.

«В регіоні є проблеми, які потребують вирішення, і в першу чергу йдеться про ті питання, які стосуються безпеки і здоров’я людей. У Вінниці є проблема постачання якісної питної води і ми знаємо як це вирішувати – пропонуємо програму щодо розчистки річок та інші заходи з метою забезпечення мешканців Вінниці чистою водою», – зазначає п’ятий Президент.

«Ще одна болюча точка – Джуринський отрутомогильник в Шаргородському районі, куди звозили хімікати з восьми областей десятки років.  Це понад три тисячі тон отруйних речовин. Будемо наполягати в парламенті на прийнятті спеціальної програми та фінансування з обласного і державного екологічного фонду утилізації всіх непридатних пестицидів, які є в регіоні», – говорить лідер «Європейської Солідарності».

«Наша команда сприятиме виділенню коштів з обласного бюджету на будівництво мосту в Ямполі через річку Дністер та пошуку спільно з Молдовою інвестора на його спорудження, готові самі запропонувати перелік інвесторів. Вирішення цієї проблеми вкрай важливе для транскордонного сполучення, бо ми маємо бути ближче до Європи. Адже  Вінниччина має понад 200 км спільного кордону з Молдовою. А через Республіку Молдову пролягає найкоротший шлях українських, вінницьких товарів до країн Євросоюзу, бо сьогодні доля ЄС складає більше 43%. Це – найбільший ринок, де присутня Україна», – констатував Порошенко.

«Ми маємо будувати роботу територіальних громад за європейськими принципами. Прозорий бюджет.  Прозорі державні закупівлі по тендерам. Право громади на свій розсуд витрачати гроші. Це дозволить розвивати місцеву інфраструктуру та створювати нові робочі місця. Це дозволить зробити життя на місцях зручним і комфортним. Саме таке життя, яке ми називаємо європейським», – наголосив Петро Порошенко.

«Місцеві вибори лише формально локальні. Але від результату цієї загальнонаціональної кампанії залежить не лише справність міської каналізації чи якість сільської дороги, але й доля країни в цілому. Ми маємо зцементувати країну, недопустити її розповзання. Не можна сприймати місцеві вибори виключно як змагання «міцних господарників», – переконаний Петро Порошенко.

Він закликав вінничан відповідально поставитись до цьогорічних виборів 25 жовтня.

«Поки у більшості суспільства визріє думка про необхідність якнайшвидше цю владу змінювати, слід підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. І саме таких людей «Європейська Солідарність» пропонує Вінниці і Вінниччині у якості кандидатів», – зазначив Порошенко.

Він наголосив, що здобутки децентралізації здатна захистити лише потужна загальноукраїнська політична сила, яка має бойову фракцію у парламенті. «Більшість політиків воліють скаржитися на проблеми, не роблячи жодного кроку до їх подолання. Ми не такі. Коли нам кажуть, ніби щось – неможливе, як то Томос, безвіз чи відсіч агресору, у нас не опускаються руки. Навпаки, нас з вами це тільки підбадьорює і мотивує. Ми йдемо перемагати. Зараз ми маємо продемонструвати такі самі підходи – перемоги професіоналізму над дилетантством, патріотизму над «какая разница», європейського майбутнього – над російсько-радянським минулим», – наголошує Петро Порошенко.

«Європейська Солідарність» на Вінниччині висунула понад 2000 кандидатів на участь у місцевих виборах. Із них – 84 кандидати у депутати до Вінницької обласної ради, 6 кандидатів на посади міських голів, понад 270 кандидатів до шести районних рад, близько 1700 кандидатів у депутати міських, селищних та сільських рад та на посади голів територіальних об’єднаних громад.

Кандидатом на посаду Вінницького міського голови став народний депутат восьмого скликання, відомий у Вінниці громадський діяч, доцент кафедри менеджменту та адміністрування Вінницького торгівельно-економічного інституту, волонтер, благодійник Сергій Кудлаєнко. 

Валентина Вельган  –  кандидат на голову Шаргородської міської ОТГ, волонтер, здійснила близько 50 поїздок до військових на Донбас.

Василь Авраменко – кандидат на голову Липовецької міської ОТГ, учасник російсько-української війни у 2015-2016 роках, директор Липовецької ЗОШ №1 імені Василя Липківського, засновник одного з найкращих спортивних клубів області, де займаються патріотичним вихованням молоді.

Олександр Амонс – кандидат на голову Глухівської селищної ОТГ – доброволець, учасник бойових дій на Сході України, селищний голова Глухівецької громади з 2015 року, в рамках реформи децентралізації з 2017 року очолив першу в Козятинському районі ОТГ, яка сьогодні має сучасні дороги, нову амбулаторію, реконструйовані комунікації.

Петро Бровко  – кандидат на голову Могилів-Подільської міської ОТГ, міський голова Могилів-Подільського, якого тричі обирали мешканці міста на цю посаду. В 2019 році був відзначений як найкращий міський голова у Вінницькій області.

Ірина Колесник  – кандидат на голову Козятинської міської ОТГ, депутат Вінницької обласної ради, волонтерка, допомагає лікарням, дитячим закладам. Активно включилася в надання допомоги в боротьбі із COVID-19.

Владислав Уткін  – кандидат на голову Гайсинської міської ОТГ. Очолював Гайсинський район, особисто сприяв формуванню та матеріальному забезпеченню 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Волонтер, виїжджав на передову. Постійно опікується ветеранами АТО.

Джерело


Петро Порошенко

Сьогодні я з командою у Хмельницькому — справжній окрасі Подільського краю. Але ще більша його окраса — це привітні та щирі люди.

Признаюсь чесно, дуже скучив за цим містом. І радий бачити на обласній конференція партії найкращих представників від єдиної проукраїнської демократичної опозиційної парламентської сили в Україні — «Європейської Солідарності».

Наша команда на Хмельниччині має людей, яких потребує Україна: патріотичних, професійних, небайдужих. Впевнений, саме вони здатні захистити європейське майбутнє України. Сьогодні відчув їх потужні підтримку та віру в перемогу.


Хмельницьку команду «Європейської Солідарності» на місцевих виборах очолив Володимир Ар’єв

Команду партії «Європейська Солідарність» на місцевих виборах на Хмельниччині очолив народний депутат Володимир Ар’єв. Про це стало відомо під час конференції обласної партійної організації.

«Радий бачити на обласній конференції партії найкращих представників від єдиної проукраїнської демократичної опозиційної парламентської сили в Україні — «Європейської Солідарності». Наша команда на Хмельниччині має людей, яких потребує Україна: патріотичних, професійних, небайдужих. Впевнений, саме вони здатні захистити європейське майбутнє України. Сьогодні відчув їх потужні підтримку та віру в перемогу», – зазначив лідер партії, п’ятий Президент України Петро Порошенко.

«Я очолив Хмельницьку команду Європейської Солідарності, яка йде на місцеві вибори. Команду порядних і професійних людей, гідних перемоги. У нас нема популярних спортсменів, коміків і музикантів чи випадкових весільних фотографів. У нас є фахівці з досвідом і без корупційних хвостів «міцних господарників», – говорить Володимир Ар’єв.

«Це Аліна Коваль, яка миттєво почала втілювати у Волочиську нашу реформу децентралізації, бо зрозуміла наскільки сильний поштовх вперед дали місцевим громадам.

Це Валентин Соколюк – Керівник Секретаріату Хмельницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність», член правління громадської організації «Стоп корупція», фаховий юрист.

Це підприємець-аграрій Олександр Співак, патріот країни, відомий своїми меценатськими проектами.

Це медик Галина Карнасевич, голова Городоцької парторганізації «Європейської Солідарності». Натхненниця і організатор суперсучасного краєзнавчого музею у Городку.

Це фермер з Полонного Руслан Скримський, принциповий політик і прибічник реформи децентралізації.

Це керівник Нетішинської медичної частини Василь Пословський, який рятував майданівців під час найгострішого часу Революції Гідності.

Це проректор Кам’янець-Подільського педагогічного університету Василь Кобильник та лікарка-інфекціоністка з Теофіполя Ольга Поліщук.

Це чудова і порядна команда в міську раду Хмельницького на чолі з представниками невеликих підприємців Сергієм Золотухіним і Олександром Василишиним, в яку входить голова «Солідарної Молоді» Хмельниччини Іванна Петрасюк.

Це одна з найуспішніших голів ОТГ Ніла Островська з Красилова і кандидат на голову Ізяславського ОТГ Сергій Шлегель.

Всіх не перерахуєш. Але всі вони – це основа нової міцної і принципової команди «Європейської Солідарності» у Хмельницькій області.

Петро Порошенко приїхав на представлення і сказав, що пишається командою і точно нам довіряє. А ми віримо, що курс на євроінтеграцію вдасться відновити, децентралізацію продовжити, розуму у владу привнести, і всім антиукраїнським і какаяразніцам копняка з влади дати», – пише Володимир Ар’єв у Facebook.

«Обов’язково переможемо і збудуємо Європу у себе разом! Головне, вірити в себе і Україну!», – переконаний лідер Хмельницької команди «Європейської Солідарності».

Джерело


Петро Порошенко

Міст багато, але файне — одне. І це Тернопіль! Радий новій зустрічі з тернополянами. Таких зустрічей не буває багато.

«Європейська Солідарність» має історію, якою можна пишатися. В найважчі часи наша команда врятувала країну, зупинила агресора, заклала фундамент державності. Те, що ми називаємо армія, мова, віра.

За півтора роки ми проявили себе як серйозна опозиційна сила, яка, спираючись на підтримку активної частини суспільства, зупинила безліч антиукраїнських, або просто безглуздих і дилетантських ініціатив монобільшості. Ми єдині, хто послідовно відстоює курс України на членство в Європейському Союзі та НАТО, хто перешкоджає сповзанню України назад у сферу впливу Росії.

Ця загроза походить від «ОПЗЖ», яка користується недосвідченістю та непрофесіоналізомом влади. І крім того, має в ній своїх агентів, «кротів». І така влада вже сама собою є загрозою національній безпеці.
Тому, поки у більшості суспільства визріє думка про необхідність якнайшивдше таку владу поміняти, слід підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. І саме таких людей «Європейська Солідарність» пропонує вам у якості кандидатів.

Основа успіху місцевих громад — децентралізація, яка дала гроші на місця. Жодна локальна, місцева партія не спроможна захистити децентралізацію від зазіхань нової влади. Це здатна зробити тільки потужна загальнонаціональна політична сила. Сила, яка представлена в органах місцевого самоврядування по всій країні. Яка має бойову фракцію у парламенті, яка знає, як говорити з цією владою. І така політична сила — «Європейська Солідарність». Із участі у місцевих виборах ми починаємо контрнаступ. Місцеві вибори важливі тому що місцеве самоврядування за обставин, що склалися, є одним з ключових запобіжників проти некомпетентності, дилетантства зеленої влади.

Радий нові зустрічі з вами, дорогі тернополяни! Я вірю у вас і не сумніваюсь у нашій перемозі.

Слава Україні!


Влада вже відібрала у Тернопільщини 150 млн субвенції, маємо рятувати місцеве самоврядування – Петро Порошенко

Вибори до місцевих органів влади, які відбудуться 25 жовтня, мають не лише локальне, але й загальнодержавне значення. Про це п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності» Петро Порошенко заявив під час виступу на партійній конференції у Тернополі. Він подякував тернополянам за те, що вони дбайливо бережуть національні традиції.

«Досі згадую і дуже дякую, що запросили на прощу в Зарваницю. Всі чекали, що буде дощ, так само як і сьогодні всі чекали, що буде дуже холодно. А я кажу, не хвилюйтесь, коли ми збираємось – буде сонце», – зазначив Порошенко.

П’ятий Президент закликав Тернопільщину стати на захист децентралізації, завдяки якій вдалося залучити у місцеві бюджети значні кошти.

«Її результати втілені в нові дороги, новий транспорт, відремонтовані школи та дитячі садки, освітлені вулиці. Бюджети розвитку під час війни було збільшено в 5-20 разів», – нагадав Порошенко.

«Але як ми дали ці гроші – так теперішня влада забирає. Протягом року вона неодноразово запускала свої клешні в кишені місцевих громад. І зараз субвенції на розвиток ОТГ не виділяються. Було 2 мільярди гривень, стало нуль. Тернопільщина втратила 150 мільйонів державної допомоги, як постійно надавалися за часів нашої команди. Зупинено програми щодо будівництва футбольних майданчиків, які сьогодні є прикрасою Тернополя», – зауважив Петро Порошенко. Він нагадав, що з початку реформи у Тернопільській області було зведено більше 50 футбольних полів.

«Наполовину скорочено державні програми «Державного фонду регіонального розвитку» та «Соціального розвитку територій».

На території Тернопільської області призупинено відновлення військових частини та будівництво семи гуртожитків для військовослужбовців контрактників Тернопільському, Бережанському, Теребовлянському і Чортківському районах. Це вже доведений факт», – констатує п’ятий Президент.

Він зауважив, що так зване «Велике будівництво», на яке забрали гроші з коронавірусного фонду – це зазвичай добудова закладених раніше об’єктів інфраструктури. Об’єкти здаються для галочки, і не доводяться до пуття – каже Порошенко.

Він також нагадав, що Тернопільщина фактично з перших днів епідемії залишилась сам на сам із хворобою, і команда Порошенка завезла у лікарні області захисну костюми для медиків, лікарські засоби, маски, окуляри та обладнання. «Наша перша битва з коронавірусом була в Тернопільській області, бо звідси почались перші спалахи захворювань і звідси була продемонстрована безпорадність влади», – зазначає лідер «Європейської Солідарності».

А тепер центральна влада намагається перекласти відповідальність на місцеве самоврядування – обурюється Порошенко.

«Єдиний шлях вирішення цих проблем – це повернення до влади команди українських патріотів і професіоналів. І починати потрібно з місцевих виборів», – переконаний Петро Порошенко.

Він наголосив, що тільки надійна, перевірена політична команда, яка має бойову фракцію у парламенті, представлена по всій Україні і єдина послідовно захищає європейські цінності, здатна протистояти «зеленим» дилетантам і проросійській ОПЗЖ.

«Тому, поки у більшості суспільства визріє думка про необхідність якнайшивдше таку владу поміняти, слід підстрахуватися професійним місцевим самоврядуванням. І саме таких людей «Європейська Солідарність» пропонує вам у якості кандидатів», – наголосив лідер партіі.

Джерело