Олександр Турчинов в програмі «Політклуб Віталія Портникова» (відео)

 

Турчинов: Війна не закінчиться, поки хоч один російський солдат буде на території Донбасу або Криму

 

Головна небезпека полягає в тому, що президент Володимир Зеленський та його команда дивляться на ситуацію з окупованими територіями через призму своїх піар-заходів і рейтингів, а не національної безпеки України. Про це заявив екс-секретар РНБО, керівник штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов в інтерв‘ю на телеканалі «Еспресо».

За словами Турчинова, Путін рахується тільки з силою, а коли бачить будь-які компроміси та поступки, починає нахабніти, просуваючи дедалі жорсткіші вимоги. «Минуло вже понад півтора роки, щоб зрозуміти те, що переговорна позиція росіян схожа на моркву, яку тримають перед віслюком, щоб він біг, куди їм треба».

«Як тільки відбулась зрадницька поступка щодо «інспектування» наших позицій морської піхоти в Шумах, наступного дня вже було 10 «нових вимог», де вбивці наших воїнів повинні «інспектувати і контролювати», – сказав він.

«На превеликий жаль, чинна влада не знає або не хоче знати законодавчих основ, які чітко регулюють повернення окупованих територій», – додав Турчинов, пояснивши, що закон, прийнятий в 2018 році «Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України над тимчасово окупованими територіями в Донецькій та Луганській областях», повністю регламентує діяльність, в тому числі, Збройних Сил, і діяльність інших силових органів в питаннях деокупації Донбасу.

Екс-секретар РНБО України підкреслив, що будь-яке відведення військ суперечить закону про деокупацію. «В цьому законі Росія чітко визначена як країна агресор, а не як «та сторона». Те, що влада зараз називає «ЛНР, ДНР», визначається як «окупаційні адміністрації», – нагадав він, додавши, що саме тому «саджати за стіл переговорів представників окупаційних адміністрацій, а тим більше, пропускати їх на українські позиції – є злочином, за який доведеться відповідати».

«Хочу донести до чинного президента, який пообіцяв у своєму інтерв’ю закінчити війну до кінця поточного року: війна не закінчиться, поки хоч один російський солдат буде на території Донбасу або Криму», – резюмував він.

Джерело

 

Олександр Турчинов: Нова коаліція «Слуг народу» та «ОПЗЖ» – прямий шлях до повного згортання європейської інтеграції

 

Синхронне голосування «Слуги народу» та «ОПЗЖ» в парламенті за склад комісії з обрання глави САП – неприхована демонстрація створення нової коаліції між цими політичними силами. Про це сказав керівник штабу партії «Європейська Солідарність» Олександр Турчинов у своєму коментарі журналістам після інтерв’ю в програмі «Політклуб Віталія Портникова».

За його словами, «договорняк» між «Слугами народу» і «ОПЗЖ» свідчить про розподіл сфер впливу та є «фактичною ліквідацією незалежності та неупередженості антикорупційних органів».

«Останнім часом відбувається повна системна руйнація незалежних антикорупційних інститутів, які були створені в 2015-2018 роках. Реальну боротьбу з корупцією намагаються підмінити керованими «міжсобойчиками», мета яких – приховати масштабні корупційні злочини чинної влади та забезпечити замовне переслідування політичних опонентів», – зазначив Турчинов, наголосивши, що це голосування продемонструвало, що «Слуги народу» і «ОПЗЖ» уже не приховують свого об’єднання і «мають повний консенсус з основних питань внутрішньої і зовнішньої політики».

Олександр Турчинов зазначив, що голосування за склад комісії з обрання глави САП стало ще одним підтвердженням згортання європейської інтеграції, і «дивлячись на жорстку реакцію наших стратегічних партнерів, може завершитись найближчим часом втратою безвізу та заморожуванням фінансової підтримки».

Джерело