Під МВС відбулась акція «Хто підняв руку на Балуха?» (фото, відео)

Це атака на цінності: під МВС відбувається акція «Хто підняв руку на Балуха?»

 

Під стінами Міністерства внутрішніх справ розпочалась акція «Хто підняв руку на Балуха?». Активісти, побратими Володимира Балуха, народні депутати України вимагають від правоохоронців оперативного, чесного і незаангажованого розслідування нападу на відомого політв’язня Кремля, кримського патріота, члена політичної команди «Європейської Солідарності» Володимира Балуха.

«Те, що сталося з Володимиром Балухом – це не просто якийсь рядовий випадок. Це дуже серйозна подія, це – елемент реваншу. Якщо в нашій з вами країні активістів, волонтерів, ветеранів будуть бити, і ці люди не будуть знайдені, не будуть покарані, це теж елемент реваншу. Ми з вами тут для того, щоб привернути ще більшу увагу до того, що нашу з вами велику країну намагаються знову повернути в стійло країни-агресора. Але ми цього не допустимо», – зазначив співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Коли понад рік тому говорили про те, що проросійський реванш насувається на Україну, багато людей не сприймали це серйозно. І що ми бачимо зараз? Проросійський реванш, повернення і розворот в сторону Росії – це не тільки відведення так зване, а в реальності відступ наших військ з землі, за яку поклали життя багато наших воїнів. Це також і те, що коїться на вулицях. Це тиск на активістів, це побиття активістів, це підпали машин», – підкреслив Герасимов.

«Володимиру Балуху давайте зараз побажаємо, щоб перш за все він якнайскоріше одужав і щоб все в нього було добре і міцного йому здоров’я і будемо всі за нього молитися», – наголосив співголова фракції.

«Я звертаюсь до керівництва поліції і Міністерства внутрішніх справ. Володимир в тюрмі боровся за Україну і за вас, боровся за гідність нашого народу, коли його намагалися поставити на коліна. І він на коліна не встав», – додає політичний в’язень Кремля, народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Ахтем Чийгоз.

 

Чийгоз застеріг, що за влади Зеленського агресія проти активістів і патріотів стала нормою. «Це слідство ми будемо контролювати, щоб дати відповіді не тільки як це трапилося, а що останній рік в Україні це явище стало нормальним. Коли ти борешся і відстоюєш символи цієї боротьби, намагаються мерзотники відслідковувати і вбити, а нова влада робить вигляд, що це побутове питання. Це неприпустимо. Ми цього не дозволимо», – сказав він.

«Я вірю в те, що він стільки пройшов і він зобов’язаний видужати. Всі відслідковують, що далі і хочуть допомогти чимось. Є дуже велика потреба, щоб цю справу не злили. Коли ми будемо бачити, що все іде до того, то будемо всіх закликати допомогти не допустити цього», – закликав Чийгоз.

Народні депутати України пішли до керівництва Міністерства внутрішніх справ, щоб обговорити стан розслідування нападів на патріотів і захисників України.

Джерело

 

Сергій Таран: Напад на Балуха – це напад на українські цінності, символи боротьби за незалежність і суверенітет країни

 

Володимир Балух – це один з символів за українську незалежність і український Крим. Саме завдяки таким людям як Балух зараз тримається українська незалежність.

Про це сказав член Президії Центральної Ради партії Сергій Таран на акції протесту «Хто підняв руку на Балуха?» під будівлею МВС.

«Володимир Балух з тих людей, на яких тримається Україна. Володимир Балух – це людина, яка в Криму у найважчі часи залишала український паспорт, вивішувала над своїм будинком наш національний прапор навіть тоді, коли до нього приходили ФСБ-шники, коли на нього тиснув усіма можливими засобами російський режим. Але він казав, що він залишається українцем і над його будинком завжди висів синьо – жовтий прапор», – сказав Таран.

Він переконаний, що до тих пір, поки такі люди залишатимуться без захисту України, не буде справедливої, чесної країни.

«Ми сприймаємо напад на Володимира Балуха не просто як напад на громадянина, а як напад на наші цінності, наші свободи, на символи боротьби за нашу незалежність і суверенітет країни», – додав член Президії Центральної Ради партії.

Таран зазначив, що партія «Європейська Солідарність» сьогодні проводить акцію протесту з тим, що спитати у міністра внутрішніх справ Авакова, наскільки серйозно він ставиться до розслідування побиття Балуха.

Джерело

Автор