Командувач ОС пообіцяв відповідь із усіх сил і засобів у разі агресії бойовиків

Мною, Командувачем Об’єднаних сил, разом з керівником української сторони СЦКК здійснено перевірку фактів, викладених в заяві так званого голови так званої «ДНР» щодо обладнання українською стороною інженерних споруджень в районі населеного пункту Шуми Донецької області з відповідними координатами (48°22′57′′N 37°56′55′′E).

За результатами перевірки встановили, що це звинувачення не відповідає дійсності та є провокаційним і несе за собою політичну складову, яка має на меті зрив домовленостей, що були досягнуті 22 липня 2020 року Тристоронньою контактною групою про додаткові заходи з дотримання повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

За вказаний період українська сторона порушень домовленостей в населеному пункті Шуми не здійснювала, так як і протилежна сторона.

В разі застосування вогневого впливу збройними формуваннями Російської Федерації по території України, Командування Об’єднаних сил залишає за собою конституційне право на захист територіальної цілісності України з наданням адекватної відповіді всіма наявними силами та засобами.

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Володимир Кравченко.

Джерело


05 вересня 2020 р. ватажок проросійських бойовиків так званої “ДНР” Пушилін дав наказ атакувати у понеділок, 7 вересня, укріплення підрозділів Об’єднаних сил поблизу Шумів. Він додав, що направить інформацію про це рішення в Тристоронню контактну групу.

Українська сторона ініціює термінове засідання Тристоронньої контактної групи через заяву ватажка бойовиків “ДНР” Дениса Пушиліна.  Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу “Прямий”.