П’ята колона Кремля втягує Україну в чергові міжнародні скандали

Ігор Артюшенко

Колишній лобіст у Вашингтоні українського нардепа Андрія Деркача почав співпрацювати з правоохоронними органами щодо втручання останнього у вибори в Сполучених Штатах Америки. Крім того, Андрій Деркач розірвав договір про лобізм з колишнім українським народним депутатом Андрієм Артеменком, який був позбавлений українського громадянства у зв’язку з отриманням громадянства Канади.

Андрій Артеменко, нагадаю, свого часу пропонував передати Крим в оренду Росії на 100 років і виступав за скасування санкцій проти Росії.

Газета The New York Times звинувачувала його у таємних зв’язках з Путіним. Зрештою він був позбавлений громадянства, але його справа не вмерла.

Під час виборів Президента України 2019 року Андрій Артеменко підтримав кандидатуру Володимира Зеленського.

Один із найпопулярніших законопроєктів, ініційований Андрієм Артеменком, стосувався легалізації подвійного громадянства №6139, який наразі користується підтримкою президента України Володимира Зеленського.

Все це свідчить про одне — п’ята колона Кремля, яка за часів Петра Порошенка була знищена як політична сила і не мала жодного впливу на прийняття рішень в державі, реабілітується та втягує Україну в чергові міжнародні скандали.

Радіо Свобода: CША звинувачують Андрія Деркача у зв’язках з російським шпигунським відомством

POLITICO: Lobbyists drop Ukrainian lawmaker tied to Russia

Автор