Зради і перемоги тижня. 21 – 27 серпня 2020 р.

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Щоразу по п’ятницях (по можливості) – зрадатижня_перемогатижня.

Розглянемо події 21 – 27 серпня 2020 р.

ЗРАДА

Поліція Києва закрила кримінальне провадження щодо загибелі депутата Верховної Ради 8 скликання Дмитра Тимчука. Тимчука знайшли мертвим у Києві 19 червня 2019 року. Повідомлялося, що Тимчук застрелився під час чищення нагородної зброї – пістолета.

У гуртожитку на території 169-го Навчального центру «Десна» стався вибух. Один військовослужбовець загинув, ще двоє зазнали поранень різного ступеню тяжкості. Поліція розслідує вибух за статтею “убивство”.

За місяць перемир’я на Донбасі з 27 липня по 27 серпня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ нарахувала 713 порушень режиму припинення вогню. Російські найманці використовують запроваджений режим “тиші” на Донбасі для нарощування інженерного обладнання своїх передових позицій та мінування місцевості вздовж автошляхів. Про це повідомила речниця Міноборони Юлія Пампуха з посиланням на інформацію Головного управління розвідки.

На території військової частини на вулиці Зоологічній у Києві нетверезий водій здійснив наїзд на трьох курсанток. Усіх дівчат у тяжкому стані госпіталізували. Одній з них ампутували обидві ноги. Винуватець затриманий на місці події, факт сп’яніння водія підтверджено драгером. За фактом ДТП столична поліція розпочала кримінальне провадження.

Український книжковий ринок зазнає потужної експансії книжок російською мовою, що виробляються російськими видавництвами та їхніми філіями в Україні – повідомив директор із розвитку мережі Книгарень «Є» Андрій Домаранський.

ПЕРЕМОГА

Напередодні Дня Незалежності України державне підприємство “ЦКБ “Протон”, що входить до складу ДК “Укроборонпром”, передало до Збройних сил партію автоматизованих станцій радіоперешкод короткохвильового радіозв’язку Р-330КВ1М. Р-330КВ1М здатна деорганізувати радіозв‘язок противника на відстані у декілька десятків кілометрів.

Печерський райсуд арештував начальника управління Командування Медичних сил ЗСУ з можливістю внесення застави (13 млн гривень). Його підозрюють у вимаганні та одержанні хабаря у розмірі мільйон гривень. Також Служба безпеки викрила екс-керівників Державної служби з безпеки на транспорті на розтраті майже 109 млн грн бюджетних коштів.

У районі проведення операції Об`єднаних сил кіберфахівці Служби безпеки України блокували діяльність мережі сепаратистських інтернет-агітаторів, яку координувало так зване «Міністерство інформації ДНР». До групи входило п’ять мешканців Маріуполя. За вказівками кураторів вони систематично розміщували деструктивні матеріали на сторінках у російських соцмережах, а також публікували заклики до порушення територіальної цілісності України.

Суд дозволив Юлії Кузьменко, яка фігурує у справі вбивства Павла Шеремета, зняти електронний браслет.

Нацполіція затримала чоловіка, який підозрюється у підпалі авто журналістів програми розслідувань «Схеми». Двох із чотирьох підозрюваних у підпалі редакційного автомобіля програми “Схеми: корупція в деталях” було оголошено в розшук.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.