Заява фракції «Європейська Солідарність» щодо політичного судилища над Петром Порошенком

«Обвинувачення, які були висунуті Петру Порошенку, мають відтінок вибіркового правосуддя та політичної помсти. Це – частина минулого України, а не її майбутнього». Саме так колишній Генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен відреагував на спробу оголосити фактичну підозру п’ятому Президенту.

Увесь цивілізований світ засуджує політичні репресії проти опозиції та її лідера Петра Порошенка. Навіть вчорашні соратники Зеленського називають ці підозри нікчемними та юридичним трешем.

Влада сьогодні будує в Україні модель кремлівського режиму з автозаками і побиттям активістів. Вони штурмують музеї та незаконно стежать за опозицією. Вони проводять фіктивні обшуки о 6-й ранку, як це трапилося з Володимиром Омеляном. Вони тримають патріотів у тюрмі без доказів, як у справі Шеремета. Або судять за те, що не дали себе вбити, як у справі Стерненка.

Зверніть увагу, що переслідує саме тих, хто стоїть на захисті України від Кремля. І апогеєм цих переслідувань є фіктивні, нікчемні справи проти п’ятого Президента.

І мова не тільки про Порошенка. Зламати хочуть Україну.

Авторитаризм починається з придушення опозиції, а закінчується порушенням прав кожного. Тож відомі українські вчені, громадські діячі та колишні політв’язні з ініціативи учасника Групи «1 грудня» Йосипа Зісельса публічно звернулися до Зеленського з вимогою припинити будувати поліцейську державу і зосередитись на протидії російській агресії.

Сьогодні о 15:15 режим Зеленського організовує не суд, а відверте незаконне судилище над лідером опозиції Петром Порошенком.

Нас знову повертають в темні часи політичних переслідувань, повністю копіюючи кремлівські підходи і відкидаючи Україну геть від Європи.

І відбувається це вкрай цинічно.

Бо цинізм і брехня – це сутність цієї влади.

Сьогодні – це брехня від генпрокурора про те, що вони нібито хотіли перенести суд. І це після того, як Петро Порошенко був змушений перенести похорон батька через це судилище.

Суд не перенесено. Саме тому наша фракція «Європейська Солідарність» повним складом вирушає туди – до Печерського суду на вулицю Володимирська, 15.

Закликаємо всіх небайдужих до долі України доєднатися до нас.

Ми змогли протистояти агресії Росії – і тим паче готові протистояти насправді дуже слабкому і закомплексованому режиму Зеленського, який постійно замовляє кримінальні справи і переслідування будь-яких своїх опонентів.

Ми не боїмося. Україна переможе!

Джерело

Автор