Зелений колір традиційно перетворився на коричневий зі стійким запахом

Володимир Омелян

Пам’ятаєте, як нещодавно пан Президент легким розчерком пера сидячи чи стоячи підписав закон №466-IX (законопроект №1210 – ред.) про так звану чергову Податкову реформу, від чого досі весь бізнес лихоманить, а деякі галузі, такі як виробники мастил, фактично зупинилися?

Ось Вам ще одна новація.

4 червня Верховна Рада України схвалює закон про митний тариф, яким змінює класифікацію транспортних засобів, які оснащені виключно електричними моторами. Закон набуває чинності та з 1 липня 2020 скасовуються пільги на імпорт електрокарів.

Ми величезними зусиллями створювали новий ринок екологічно безпечних автомобілів. З 2017 і по 2022 включно має діяти нульовий ПДВ при імпорті електрокарів. Електрокари в Україні серед найдешевших в Європі. Українці стали масово на них пересідати та ще й економити додатково 40 000-70 000 грн щороку у порівнянні з автомобілями з ДВЗ. Завдяки цьому, Україна опинилася серед Топ-10 країн світу за темпами росту, а за кількістю – одна серед найкращих в центрально-східній Європі. Бізнес теж ризикнув і під майбутніх власників електрокарів почав розбудовувати мережу зарядок. І за кількістю чарджерів ми теж не пасемо задніх у світі.

Що мали зробити «зелені», які прийшли до влади? Прийняти наші законопроекти щодо умов виробництва електрокарів, електробусів, чарджерів, батарей в Україні. Залучити інвестиції в цю передову світову галузь і створити її з нуля в Україні. Тим більше, перші переговори вже були проведені. Просто голосуй і працюй. До речі, чим не мега завдання для Офісу простих рішень та результатів? Збудувати завод повного циклу, вартістю 3 млрд дол можливо за 3 роки.

Що ми маємо в результаті? Зелений колір традиційно перетворився на коричневий зі стійким запахом!

Забирають те, що ми такою важкою працею завоювали разом: урядовці, парламентарі, бізнес, активісти чистої енергії, споживачі.

Просто слів немає.

Брехун брехуном поганяє.

Автор