Броварська стрілянина як діагноз паралічу системи

УП: Під Києвом сталася масова стрілянина: 3 поранених, 10 затриманих


Пилип Духлый

В Броварах сегодня (29.05.2020 г. – ред.) была перестрелка в стиле 90-х. Разборки между маршруточниками.

Насколько я понимаю, дело обстоит так:

В Броварах есть район, который называется Торгмаш, это примерно как Троещина в Киеве. Выезжать с него всегда было проблемой. Маршруткам надо проехать через все Бровары, это долго, маршрутки ходят плохо.

Торгмаш находится прямо возле броварской объездной, дорога по которой на Киев значительно короче по времени.

Маршрут Киев-Бровары считается междугородним маршрутом, который распределяет киевская областная администрация. Напоминаю, что глава ОГА назначается Зеленским.

Город неоднократно обращался в Киевскую ОГА с просьбой ввести новый маршрут по объездной. Область игнорировала. Вместо этого область ввела новый маршрут, дублирующий уже существующий, что спровоцировало конфликт между перевозчиками.

Выводы делайте сами.


Володимир Омелян

Те, що відбулося сьогодні (29.05.2020 р. – ред.) в Броварах – це не «просто стрілянина на вулиці» і повернення бандитизму 90-х.

Це – результат системного збою державного механізму.

Параліч правоохоронної системи.
Параліч судової системи.
Параліч регулятора – Міністерства інфраструктури, яке відповідальне за правове регулювання автобусних перевезень.
Параліч місцевої влади, яка має проводити прозорі та чесні конкурси.

Ще у 2018 Кабінетом Міністрів України за ініціативи Міністерства інфраструктури була прийнята постанова, яка започаткувала реформу в пасажирських автобусних перевезеннях. Нашою метою було виведення з тіні питань надання послуг у сфері автобусних перевезень і впорядковано:

• запровадження конкурсу на міжобласні автобусні маршрути за заявницьким принципом;
• запровадження вимог щодо обов’язкової наявності на міських і приміських маршрутах автобусів пристосованих для перевезення осіб з інвалідністю у кількості 35% до кінця 2019, а з 2020 року – 50%;
• перевага на конкурсі надається перевізнику який пропонує низькопідлогові автобуси, електробуси, автобуси з більшою категорією екологічності (Євро 3-Євро 6);
• перевізнику який працював на маршруті без порушень надається право продовжити дозвіл ще на 5 років за умови інвестування в оновлення автопарку;
• спрощення процедури проведення конкурсу на внутрішньообласні, приміські, міські автобусні маршрути за рахунок зменшення кількості документів, які подаються на участь у конкурсі та поступовий перехід на електронну систему подачі документів.
• спрощення процедури відкриття нових автостанцій та врегулювання давно існуючої проблеми взаємовідносин перевізників та автостанцій.

Завдяки цій реформі ми змогли прикрити корупційні схеми та переконати перевізників вийти з тіні та почати працювати легально на міжобласному рівні і значно спростити внутрішньообласні перевезення.

Крім нормативних документів МІУ, були створені комісії, до складу яких були долучені як державні службовці, так і представники профільних громадських організацій для боротьби з нелегальними перевізниками, і це працювало та дало нарешті можливість легальним перевізникам працювати та з певністю інвестувати у свою діяльність з метою підвищення якості надання своїх послуг.

Разом з тим на сьогодні організаторами перевезень (у даному випадку Київською ОДА) вже майже вісім місяців не проводяться конкурси на внутрішньообласні маршрути, що фактично змусило деяких перевізників повернутися у тінь, таким чином створити додаткові складнощі легальним перевізникам.

Більш того, дивним є той факт, що регулятор (МІУ) жодним чином не вплинув на таку ситуації та просто ігнорував проблему, мабуть ОТК більш актуальне питання, аніж організація перевезень громадян.

Така бездіяльність органів влади, а також обмеження пов’язані з коронавірусом і створили передумови сьогоднішньої події у Броварах, а саме перестрілки між перевізниками.

Ця ситуація повинна змусити нас завершити «автобусну реформу», запровадити прозорі правила отримання маршрутів, комплексно вирішити питання створення сучасної системи перевезення Київ – передмістя і сусідні міста.

А правоохоронним органам, фіскальній службі і парламенту варто розібратися, чому за «неприбуткові» маршрути перевізники стріляють один одного, а бюджет майже нічого не отримує.

Головне, щоб під час цих розборок раптом чергові депутати чи міністри не стали власниками маршрутів  😉


Ірина Геращенко

В цих фото – квінтесенція сьогоднішньої влади і ситуації в країні.

Навіть в найскладніші часи початку війни, ескалації на фронті сотні озброєних людей не бігали вулицями міст у тилу. Сьогодні ж – розгул бандитизму, повернення 90-их, коли не знав, що небезпечніше: зустріч з братками чи з міліцією. П’яні поліцейські вбивають, в відділках катують, ґвалтують, кошмарять бізнес чи працюють дахом для кримінальних схем.

А уряд в розпал економічної кризи, в робочий день проводить стратегічну серію, «урядовий Трускавець» про бренд країни. Кагарлик і Бровари сьогодні – «бренд» країни. Й ніяка «няня» сюди не приїде, в цей хаос, безлад, бардак, непрофесійність, розборки, корупційні схеми, кадровий кавардак.

Зелена влада не може забезпечити безпеки життя українців, безпеки в мирних містах і селах, безпеки на вулицях, власних оселях. Хто несе відповідальність за цю руйнацію держави? Зеленський. Він одноосібно сформував цю владу і цю команду, він зліпив цей список слуг і завів їх в парламент, він взяв особисту відповідальність за міністрів двох своїх урядів, за яких слуги слухняно тицьнули кнопки. Він обрав кишенькових силовиків, своїх прокурорів.

Й поки ДБР, СБУ, МВС кошмарять опозицію, арештовують картини, громлять музеї та культурні центри, ведуть негласні слідчі дії, неприховану наружку та прослуховування телефонів членів «Європейської солідарності», тероризують п’ятого президента України, бандитизм піднімає голову. Бо знає, що владі не до « чортів».


Олександр Дедюхін

Зеленский — предатель. Он предал себя, свои принципы и своих избирателей.

Раньше у него все проблемы решались очень легко и просто. Закончить войну — легко. Надо просто перестать стрелять. Или просто посмотреть в глаза Путину и увидеть там мир.

А сегодня Зеленский, на которого простые люди возлагали столько надежд, говорил с Аваковым и почему-то сказал, что не полицию отвести надо подальше, а потребовал от Арсенборисыча, чтобы “эти люди никогда не вышли на свободу”.

Во-первых подарите ему юриспруденцию для чайников, и пусть узнает, что меру пресечения выбирает суд, а не вечный министр МВД.

Ну а во-вторых, нужно просто отвести полицию, устроить трехсторонние переговоры и искать общий язык. Просто посмотреть в глаза простым броварчанам с оружием и увидеть там желание мира.

Рецепт верный. Он нам его уже год втюхивает. Вот пусть и пробует. В Броварах.

 


Владимир Завгородний

В Броварах — перестрелка.
Маршрутчики делят маршруты.

Только с одной стороны я на видео насчитал больше сорока человек участников.

А вам не кажется, что проезд в маршрутках немного сильно дох*я дороговат, если по итогу он позволяет содержать по 40 человек с оружием со стороны каждого перевозчика в Броварах (население 98 тысяч) ?


Иван Костенко

Ладно, расскажу вам, что на самом деле произошло в Броварах.

Разборка за то, кто получит право терпеть лишения, забирать последнее у собственных детей, голодать и нищенствовать и все ради того, чтобы бесплатно возить льготников по УБД и пенсионному.

Так много добрых самаритянинов, что не могли решить, кто же первым будет нести добро и льготный транспорт.

Расскажите мне еще про бедных маршруточников, угу.


Антон Швец

Да, в 90-е перестрелки бывали прямо в жилых районах, а преследования по обычным дорогам. По крайней мере, в Донецке.

Мое детство прошло рядом с изрешеченными машинами, брошенными за донецкой окружной. Ребята Гиви Немсадзе и Рината Ахметова очень любили «медвежатники» – дробовики максимальных калибров с картечью. Машины преврашались тупо в решето, включая «кабаны». Могли расстрелять в кабаке, под домом и просто на улице.

Тем, кто не верит, напоминаю.

Предшественник Ахметова Ахать Брагин (он же Алик Грек) был взорван на входе в старый стадион Шахтер пятью килограмами пластида прямо во время футбольного матча Шахтер-Таврия. Опознавали по часам, серьезно пострадала официантка. С Брагиным погибла вся его личная охрана. До этого был обстрелян его дом, и на маршруте следования Ахатя хотели расстрелять из пяти радиоуправляемых гранатометов.

Так что все бывало, не идеализируйте и не романтизируйте 90-е.


Андрій Шор

Аваков – красавец, конечно.

По стране бегают вооруженные банды и устраивают перестрелки в жилых районах.

Но виноват, по его мнению, тот, кто “выдает лицензии на перевозки”.

А наличие банд – это так, нормально.


Anton Senenko

Маю надію, що десятки панів, які бігали Броварами і стріляли одне в одного зі зброї, були без масок і рукавичок. Тоді зрозуміло, чому їх затримали. Бо використання мисливської зброї для нападу на інших людей точно не може бути причиною переслідувань в Україні.

Взагалі, якщо без жартів, Ви тільки уявіть, в які 90-ті ми сунемо, якщо навіть в 90-х подібні перестрілки влаштовувалися на якихось закинутих будівництвах, в лісосмугах тощо, а не серед білого дня в місті.

Арсен Борисович – дуже потужний міністр.
Якщо його прибрати, криміналітет нападе.
Замінити його точно ніким.
Хто ж впорається з таким майстерним уникненням відповідальності за перестрілки, гвалтування в дільницях, вбивства поліціянтами дітей.

Нєзамєнімий.

Нагадую, що те, що сьогодні сталося у Броварах, і все, що станеться, – особиста відповідальність Володимира Олександровича Зеленського.


Роман Кулик

Аваков такий потужний та ефективний міністр, що сотня людей зі стволами влаштовують розборки в спальнику Броварів. Це не десь на Закарпатті, а під боком, густонаселене передмістя Києва.

Ініціатор цього зльоту просто феєричний ї*лан, але з іншого боку, певно, були прецеденти “рішалова” й підстави не особливо хвилюватись за правоохоронців.

Врешті це черговий симптом, що ніякого “біг бро” у вигляді Авакова, який забезпечував би Зеленському стабільність, немає. І на Київ зважають усе менше, ніж навіть зазвичай. Хріново для Зеленського, катастрофічно для країни.

Не знаю, що ще треба, аби Аваков пішов у відставку. Але і ця подія сама по собі навряд каталізує процес його відставки.

* * *

Після скандалу з кагарлицькими ґвалтівниками, Дубінський заявив, що це не його округ, тому не цікавить і не коментує.

Бровари – теж не його округ, але вранішню стрілянину перевізників активно коментує і з кимось там розбирається, бо він “політичний куратор Київської області від Слуги народу”. Круто так, “політичний куратор”.

Обрався на нашому 94-му окрузі (Обухів, Васильків), віднедавна почав “курувати” бідну Херсонщину, а тепер ще й пижиться на Київщину. Мама любить кураторів.


Елена Подгорная

Расскажу, что я себе думаю про вчерашнюю ситуацию в Броварах. Как по мне, очень она похожа на спектакль. Вернее, концерт. Кордебалет имени Арсена Борисовича, с детства за него.

Не решаются так дела между перевозчиками. Автобусы горят. А вот таких выступлений заазовских рябчиков не устраивают. Зачем?

А тут сразу несколько поводов.

а) Запугать пипол. Чтобы он сразу побежал с кудахтаньем про вернувшиеся 90-е. Ребята, не возвращается ничего. То было тогда, сейчас будет иначе. Сорян.
б) Показать кому надо, что в нужный момент он может вывести на улицы то, что он вывел, но больше и качественнее.
в) Тут же порешать вопросы, браво повязать “фулюганов” и успеть прокричать в твитерах, шо все вокруг пидарасы, один АрсенБорисыч – д’Артаньян.
г) И забить вам ленту новым инфоповодом. А то задолбали вы криками про Кагарлык и почему-то ГБР, хоть оно вообще не его.

А по поводу пидарасов я АрсенБорисыча поддержу однозначно.
Потому что Давид Арахамия 29.08.19 нам вещал:

“Арсен Борисович тимчасово залишається на посаді міністра внутрішніх справ під персональну відповідальність президента”.

И как бы вот.

Страна дичает. Капиталы мозолят глаза и просятся на передел. Разборки имеют таки место. Они камерные, но от этого часто более кровавые.

И полиция у нас сейчас в очень странном виде. Осталась часть активистов-филантропов, пришедших на реформу в новую патрульку. Но их катастрофически мало. Остались старые менты, которые чётко держат нос по ветру и понимают – пришло время реванша. И их катастрофически много.

А министр строит свою армию. У него большие планы на будущее.

Между этим всем – мы. Фактически в полном беспределе и беззаконии.

И за это всё персональную ответственность несёт Зеленский и его слуги народа. Давид не даст соврать. Они ж у нас поручители? Правильно? Ну вот. Пришло время персональної відповідальности.

Что там у нас из последнего?
Бойня в Житомире.
Изнасилование и пытки девушки в Кагарлыцкой полиции.
Разборки в Броварах. Потому что толпа идиотов с оружием на улицах – это харам.

Это всё комментировать должен не Аваков – что он нового скажет? Это всё комментировать должен Зеленский. Ведь нам всем интересно, в чём же выражается эта самая персональная ответственность у ВладимираСсаныча, которую нам Давид обещал?


Автор