Петро Порошенко зустрівся з Тимчасовим повіреним США в Україні Крістіною Квін

Голова «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся з Тимчасовим повіреним США в Україні Крістіною Квін.

Петро Порошенко висловив вдячність американській стороні за надійну і дієву підтримку України у відстоюванні суверенітету і територіальної цілісності, а також у справі боротьби з пандемією коронавірусу.

Сторони обмінялися думками з питання протидії триваючій агресії Росії проти України і підкреслили важливість консолідації міжнародної єдності та солідарності з Україною для забезпечення деокупації Донбасу і Криму.

Петро Порошенко відзначив провідну роль США у зміцненні міжнародного режиму санкцій проти Росії та недопущенні міжнародної реабілітації Кремля. Він підкреслив важливість продовження курсу України на європейську інтеграцію, недопущення пауз у русі до членства в НАТО.

Окремо було наголошено на необхідності забезпечення незворотності та сталості внутрішніх реформ, зокрема у податковій та митній сферах, у галузі державних закупівель.

Підкреслювалась важливість гарантування верховенства права і справедливого правосуддя, недопущення ерозії незалежності Нацбанку України.

Голова «Європейської Солідарності» виступив на підтримку надання Україні кредитних гарантій з боку США як вагомого інструменту забезпечення макрофінансової стабільності держави.

Петро Порошенко висловив занепокоєння монополізацією впливу влади в рамках Нацради з питань телебачення і радіомовлення, що підриває її незалежність, а також триваючим політичним тиском на окремі українські телеканали.

Особливу увагу було звернуто на вкрай небезпечну і тривожну тенденцію повернення України до часів політично вмотивованих переслідувань, а також використання правоохоронних органів для переслідування демократичної опозиції.

Петро Порошенко привітав номінування генерал-лейтенанта Кіта Дейтона на посаду Посла Сполучених Штатів в Україні та висловив сподівання на тверду солідарність з Україною на засадах двопартійної підтримки США.

Джерело

Автор