Лікарям плюнули в обличчя

Елена Подгорная

Терпеть не могу мошенников. А партия “слуг народа” оказалась именно такой. Ко всем своим недостаткам они ещё решили, что самые умные.
Нет, ребятки. У меня для вас таки новости. Вы – долбо*бы.
Ваши финты ушами понятны даже пересічному громадянину без профильного юридического образования.

Речь сейчас идёт о том законе, который “слуги” слабали на коленке и проголосовали в пику “Пете”. Закон о социальной защите врачей в период эпидемии. Партия ЕС и Порошенко предложили страховать медиков, которые работают с пациентами, заражёнными COVID-19. Выплачивать деньги заболевшим медикам. И большие деньги семьям тех медиков, кто умер вследствие болезни, вызванной COVID-19.

А “слуги народа” написали и приняли закон про инвалидность от COVID-19, зная прекрасно, что этот закон не выполним. Он не будет работать. У нас нет ОРВИ в перечне профзаболеваний. По ОРВИ не оформят инвалидность никак. То есть, закон принят таким образом, чтобы выплат медики не получили никаких и никогда.

Я не верю в то, что это ошибка безграмотных законотворцев. Там есть юристы, которые и писали по быстрячку вот это вот всё. И формулировки подобраны именно так, чтобы закон был яркий, пиарный, но не рабочий, и денег по нему никто бы не получил. Случайно у этих обезьян так бы не получилось. А это значит, что случилось мошенничество на уровне парламента. При участии президентской фракции,  которая нынче большинство.

Поэтому было принято решение создать петицию на сайте преЗедента. Обычно выпавшие контексты и всякие прочие пакости от новых лиц во власти хорошо получалось поправлять животворящим пенделем от общественности. Возможно, что и в этот раз правильно заданный вопрос “это шо такое было?”, с правильной интонацией и жестикуляцией, настроит преЗедента Зеленского на нужный лад. И получится таки дать нашим медицинским работникам какие-то гарантии того, что они не останутся один на один с болячкой, полученной на работе.

Присоединяйтесь. Подписывайте петицию. Мы сегодня обязаны использовать все возможные рычаги давления на власть. Или нас всех сожрут. И не подавятся.


Тамара Горіха Зерня

В Україні за добу коронавірус виявляють у більше сотні медпрацівників. За станом на 12.05 хворобу підтверджено у 3114 медиків. На десяте травня помер 21 лікар.

Іще на початку спалаху, коли ми говорили про карантин і прогнози захворюваності, хтось відзначив: принаймні, COVID-19 допоможе відновити соціальну справедливість.

Ми всі опинилися у одному човні, і депутати, і Президент. Ми всі однакові перед лицем хвороби, і всім нам тепер лікуватися в одних лікарнях.

Наївні ми тоді були, правда? Перше, що зробили наші можновладці, – це облаштувати окремі лікарні для себе, закупили обладнання для себе і закріпили за собою спеціальних лікарів. Не криючись, прямим указом з Офісу президента і розпорядженнями МОЗу.

Всі інші – тобто у прямому значенні всі, і громадяни, і лікарі – у їхній уяві винесені за дужки. Гребіться як хочете, це нікого не хвилює. Саме тому провалена закупівля захисного спорядження для медиків у звичайних лікарнях. Саме тому «кудись ділися» міфічні 300% доплати лікарям. І саме тому прийнято знущальний, без міри цинічний законопроект про компенсації медикам, які стали інвалідами внаслідок «коронавірусу».

Законопроект, за якими ті, хто виживуть, підуть у спеціальні-ще-не-створені-комісії доводити, що вони стали інвалідами внаслідок ГРВІ. І якщо умовній «бабі Дуні» можна вішати на вуха можливість оформлення таких виплат, то кожен медик в Україні розуміє: їм плюнули в обличчя.

Просто взяли і плюнули, без церемоній і реверансів.
Віват, Вова, відправлені на смерть гратулюють тобі. Morituri te salutant, можна сказати. Або і не вітають, або згадують іншим незлим тихим словом, але тобі до одного місця сині очі, правда? Головне, щоб твій персональний нарко… персональний лікар був ситим і задоволеним, і сидів на відстані руки у сусідній кімнаті.

«Європейська солідарність» і Петро Олексійович б’ються, як лобом об стінку… Тобто просто б’ються, тому що промовчати у цій ситуації – значить стати на сторону тих, жирних і цинічних. Промовчати – значить опинитися з ними по одну сторону, а цього у жодному випадку не можна допустити.

ЄС закликає нас підписати петицію про забезпечення належного соціального захисту медичним працівникам. Повернутися до розгляду законопроекту, який гарантує виплату до 100 прожиткових мінімумів КОЖНОМУ медику, що захворів на коронавірус, 350 мінімумів — тим, хто отримав інвалідність внаслідок коронавірусу і 750 мінімумів родинам медиків, що загинули внаслідок інфікування коронавірусом.
І негайно спустити в утиль ту фількіну грамоту, яку «зелені» протягнули під виглядом законопроекту №3376-1.

Петицію можна знайти тут.

Кожна порядна людина може підписати її, прямо вказавши негідникам, що вони негідники. Щоправда, адресована петиція президентові Зеленському, і тому ми вже передбачаємо «фірмову» реакцію нелоха, щось у стилі «Всім відомо, що прочитати друкований текст може тільки людина, яка вміє читати.»

Але не підписати – означає погодитися із визначенням народу України як бидла. А ми не бидло, і пан Зеленський це обов’язково відчує на собі. Скоріше рано, ніж пізно.

Автор