Зради і перемоги тижня. 27 січня – 2 лютого

Дмитро Вовнянко

Щоразу по п’ятницях – зрадатижня_перемогатижня.

ЗРАДА

В.о. міністра охорони здоров’я Уляна Супрун поскаржилася на тиск з боку правоохоронних органів через передачу всіх закупівель ліків міжнародним організаціям.

Знімальна група програми “Схеми” виявила, що українська делегація ТКГ літає між Києвом та Мінськом чартерами, але не державними, а приватними. Серед них і літак, яким постійно користується український олігарх Віктор Пінчук.

У центрі Харкова в сквері Перемоги невідомі облили червоною фарбою пам’ятний знак козацькому отаману Іванові Сірку.

У разі блокування поставок антрациту з тимчасово окупованої бойовиками частини Донбасу всі працюючі антрацитові ТЕС і ТЕЦ будуть почергово повністю зупинені.

Матеріали кримінальних справ щодо вбивства народних депутатів Євгена Щербаня та Вадима Гетьмана вивезено до анексованого Криму.

Адвокати Януковича й далі затягують справу про держзраду. Захист екс-президента Віктора Януковича не бажає ознайомлюватися з матеріалами кримінального провадження про державну зраду, оскільки вважає слідство незавершеним.

ПЕРЕМОГА

Військово-Морським силам України передали два малих броньованих артилерійських катери.

В обстрілювану бойовиками Авдіївку постійно надходять додаткові електрогенератори і польові кухні, їжу готують на стадіоні “Хімік”, де встановлено наметове містечко. Крім того, в термосах розвозять по місту гарячу їжу й окріп. Із сусідніх Бахмута, Слов’янська і Дніпра в Авдіївку завозять харчові продукти, теплі речі та засоби гігієни. Нацполіція організувала достатню кількість патрулів для забезпечення в місті порядку.

Курси військових капеланів для Збройних сил України розпочалися у Національній академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

З Авдіївки евакуйовано 132 особи, серед них 70 дітей.

Україна розпочала своє головування в Раді Безпеки ООН. У РБ Україна головуватиме місяць.

Кабінет міністрів ухвалив постанову про виплату у 2017 році одноразової грошової допомоги членам сімей осіб, смерть яких пов’язана з участю в масових акціях громадського протесту під час Революції Гідності, та особам, що постраждали на Майдані.

Успішних вихідних! І до зустрічі на зраді/перемозі за тиждень.