«Порошенко всіх переграв» – Портнов

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Прочитайте ці два пости великого містифікатора Андрія Портнова. В перекладі з портновської на загальновживану це перекладається так.

Протягом року Портнову і його банді НЕ вдалося розвалити Україну та здати її Москві, і перспективи цього тепер він оцінює як вельми примарні. Бо сталося так, що громадянське суспільство виявилося набагато більш стійким, ніж він думав, а Зеленський – набагато більш… обачним, й тому з народного параду на День Незалежності, маршу «Ні капітуляції» та Ходи патріотів він зробив правильні висновки і домовляється з МВФ, а не з Кремлем.

Ще за рік зелені втратили значну частку своєї підтримки, і далі буде тільки гірше, відтак команда Порошенка ставатиме сильнішою й сильнішою. А ще серед суддів і прокурорів знайшлися ті, хто ще пам’ятає значення слова «закон», а всі потуги протягом року знайти бодай якісь докази бодай якихось злочинів Порошенка закінчилися пшиком. Аби не визначати свій власний провал, Портнов звинувачує в порохоботстві вже другого підряд зеленого генпрокурора і ледь не відверто заявляє, що засудити Порошенка можливо лише в разі, якщо владою стане сам Портнов і його московські куратори. Для чого їм треба, як мінімум, окупувати Україну, що нереально.

Знаєте, у 14-15-х я дуже любив читати сепарські сторінки. Бо це тільки у нас вирувало непоборне ниття штибу «насзливають», «всепропало», «генерали нас продали» та «олігархи змовилися з Москвою за нашими спинами». На сепарських сторінках українців описували як раз такими, якими хотів бачити – ми наступаємо, у нас тисячі танків і гармат, нам допомагає весь Захід, а їм не допомагає Москва, наші десантники рейдують по їхніх тилах, а наше СБУ має по агенту в кожній їхній дрібній банді. Зараз мені все більше подобається читати Портнова, Дубінського та інших подібних. Бо саме від них я дізнаюся, що ЗЕвлада – імпотентна, що Зеленський боїться ветеранів, що Порошенко всіх переграв, що Рябошапка і Венедиктова – таємні порохоботи, що ЄвроСолідарність успішно відвойовує позиції, і що перемога порохоботів – справа недалекого майбутнього. Соррі, але у більшості постів наших прибічників я бачу саме лише ниття.

Панове, так ми не переможемо. Щось робіть зі своїм ставленням до реальності.

Наприклад, замість писати мені зараз в коменти щось типу «це все гра», «вони всі заодно» та «насправді все інакше», просто зробіть над собою зусилля і повірте, що Портнов своїм прибічникам (і саме їм) пише правду. Що він от справді так вважає. До речі, це правда.

Автор