80 млн гривень Roshen вже витратив на боротьбу з пандемією COVID-19

80 000 000 гривень вже витратила Кондитерська корпорація Roshen на боротьбу з пандемією COVID-19, станом на 14.04.2020.

З них:
10 млн гривень  – закупка та доставка пересувних рентген-апаратів;
60,2  млн гривень – закупка стерильних захисних костюмів для медпрацівників;
0, 85 млн грн – захисні окуляри для медперсоналу;
0,77  млн грн – маски медичні одноразові;
0,79 млн грн – захисні засоби для військовослужбовців;
5,625 млн грн – продуктові набори для літніх людей.
Близько одного  мільйона гривень Корпорація витратила на захисні засоби для співробітників.

Загалом на закупку захисних костюмів для медпрацівників Корпорація Roshen планує витратити близько 90 млн грн.

Корпорація Roshen багато років системно займається підтримкою сектору охорони здоров’я і не планує зупинятись на досягнутому.

«Ми докладаємо усіх зусиль, щоб допомогти задовольнити критичні потреби в цей складний час. Постійно вивчаємо та оновлюємо потреби медичних закладів і продовжимо забезпечувати необхідним для боротьби з Covid-19 лікарні та медперсонал. Також Корпорація планує закуповувати респіратори FFP2/N95 та медикаменти для підопічних медичних закладів . Водночас ми прекрасно розуміємо, що перемога можлива лише в тісному і ефективному партнерстві та координації усіх представників відповідального бізнесу з МОЗом та безпосередньо з лікарнями», – прокоментувала директор з розвитку соціальних проектів Кондитерської корпорації Roshen, Ірина Пономаренко.

Варто зазначити, що абсолютним пріоритетом для нас є і було забезпечення комфорту та безпеки працівників та покупців. Нашим першочерговим обов’язком було вжити усіх необхідних заходів, спрямованих на запобігання розповсюдження захворювання, забезпечити  безперервний виробничий  процес та зберегти рівень добробуту співробітників. Саме тому усі працівники українських фабрик старші 55 років (це 7% співробітників) переведені на оплачуваний карантин. Ми рекомендували  усім працівникам, які у групі ризику, залишатись вдома. На усіх об’єктах “Рошен” впроваджені відповідні заходи, щодо посилення санітарно-гігієнічного та пропускного режиму. Антисептик у нас у вільному доступі, приміщення дезінфікують. Також  компанія взяла на себе зобов’язання по 100% покриттю вартості лікування співробітників, при захворюванні на коронавірус COVID-19.

  • 30 000 комплектів костюмів індивідуального захисту медперсоналу китайського виробництва, вони вже в Україні. 20 000 костюмів уже доставлені в лікарні. Частину захисних комбінезонів Корпорація Roshen передала Благодійному Фонду Порошенка, іншу частину самостійно доставляє лікарням.
  • ще 100 000 стерильних костюмів індивідуального захисту.
  •  10 портативних рентген-апаратів виробництва Південної Кореї. Закупка та доставка пересувних рентген-апаратів обійшлись Корпорації Roshen в понад 10 млн гривень. В кінці квітня апарати будуть в Україні.
  • 10 000 високоякісних захисних окулярів для медперсоналу Корпорація закупила та вже доставила з Китаю.
  • 60 000 пар нестерильних нітрилових рукавичок  найближчим часом будуть направлені в лікарні.
  • Roshen профінансував закупку 25 000 продуктових наборів “Життєлюб” для літніх людей. Один такий продуктовий набір коштує 225 гривень і складається з гречки, макаронів, рису, цукру, пшеничної крупи, солодощів, м’ясних консервів, олії та туалетного паперу .

Джерело

Автор