Фонд Порошенка продовжує передавати лікарням по всій країні відремонтовані апарати ШВЛ (фото)

Фонд Порошенка передав Запорізькій області апарати штучної вентиляції легень

Три апарати штучної вентиляції легень, відремонтованих коштом Фонду Порошенка, сьогодні отримали у КУ «Бердянське територіальне медичне об’єднання» – це медичний заклад, який прийме на себе основний удар COVID-19 в Бердянську.

Апарати, які тепер повністю відновлені, закуплені у 2016 році, але згодом вийшли з ладу. Як розповів директор медустанови Дмитро Єгоров, з поширенням епідемії постало питання щодо відновлення апаратів, але відремонтувати його за бюджетні кошти не видавалося можливим. На потребу Бердянської лікарні одразу відгукнулися у Фонді Порошенка.

«Коли ми звернулись до Фонду Порошенка, ми одразу отримали зворотній зв’язок. За короткий термін ми обмінялися листами. З цього моменту і до сьогодні, коли були доставлені апарати, пройшло трохи більше двох тижнів. Ще раз додам, що це апарати штучної вентиляції легень експертного класу виробництва Швейцарія. Не вистачає слів вдячності за таку допомогу», – висловився Дмитро Єгоров.

Апарати ШВЛ до Бердянська доставили партійці «Європейської Солідарності». Голова Запорізької територіальної організації партії Ігор Артюшенко зазначив, що наразі вже планується чергова допомога від Фонду Порошенка бердянським медикам.

«Це перший раз, коли допомагає Фонд Порошенка, але точно не останній. Ми зараз збираємо заявки на пульсоксиметри, і наступна наша допомога буде саме в такому вигляді. Будемо співпрацювати далі і все нам тоді вдасться», – зазначив Ігор Артюшенко.

«Медичні працівники наразі – наші захисники на передовій у боротьбі з епідемією.

А кожен медичний заклад – це їх взводний опорний пункт. Дякую всім лікарям за роботу, бо здоров’я людей залежить від вас», – додав він.

Як пояснюють медики, своєчасне підключення до апарату ШВЛ рятує життя людини. COVID-19 вражає переважно нижні дихальні шляхи, проникаючи глибоко в легені. Стан хворого швидко стає критичним і людина втрачає здатність самостійно дихати.

«Ця допомога вкрай необхідна, зазначає голова фракції «Солідарність» в Бердянській міській раді Євген Георгієв, – У нас з’явились стаціонарні хворі з COVID-19. Зараз навантаження лягає і на відділення лікарні, а при надходженні тяжких хворих апарати ШВЛ – це головне, що зараз рятує життя. Ми вдячні Фонду Порошенка за отриману допомогу. Тим паче, що це не просто ремонт, а можна казати про модернізацію апаратів».

З початку поширення пандемії Фонд Порошенка забезпечує апаратами ШВЛ лікарні по всій країні. Також Фонд надає українським медикам засоби захисту – маски, окуляри, захисні костюми. Минулого тижня КУ «Запорізька обласна клінічна лікарня» отримала сто перших костюмів.

Окрім цього Фонд Порошенка підтримує малозабезпечених українців в період карантину – тільки за останні два тижні до Запорізької області надійшло 600 пакунків з ліками та продуктами. Як повідомляють в «Європейській Солідарності», допомога надаватиметься і надалі.

Джерело

 

Фонд Порошенка передав Вінницькій районній лікарні відремонтований апарат ШВЛ

У Вінниці представники Фонду Порошенка передали Вінницькій центральній районній клінічній лікарні, яка визначена опорною для прийому пацієнтів з коронавірусом, апарат штучної вентиляції легень, який був відновлений коштом фонду.

Головний лікар Олександр Кривов’яз подякував Фонду за постійну підтримку та допомогу.

«Я хочу подякувати від всього свого колективу, від громади Вінницького району – а це 80 тисяч, від усієї Вінницької області Фонду Порошенка та місцевій команді Порошенка на Вінниччині. Ми кожного тижня отримуємо від Фонду гуманітарну допомогу. У нас було 8 своїх апаратів ШВЛ, ще 3 портативних нам дала спецбаза, 6 – передали лікарні інших районів. Тепер Фонд Порошенка полагодив апарат Carina Sistem. На сьогодні у нас достатньо апаратів», – сказав головний лікар.

Від також додав, що завдяки переданим захисним костюмам лікарня може повноцінно працювати з пацієнтами.

«Фонд дав нам 1400 захисних костюмів, за рахунок яких ми зараз працюємо. На один день у нас іде до 70 штук. Якби не допомога Фонду, то ми б уже зупинилися б. Ми маємо запас ще на 4-5 тижнів. Сьогодні у нас 18 хворих, двоє видужали і виписані. Ще 10 виписані з тих, що були госпіталізовані з підозрою», – додав Олександр Кривов’яз.

Як повідомив голова Вінницької територіальної організації партії «Європейська Солідарність» Андрій Гижко, головний лікар Олександр Кривов’яз звернувся до Фонду з проханням оплатити ремонт апарату.

«У хвилини, коли ми передаємо апарат ШВЛ, триває сесія облради. Ми сподіваємося, що наші депутати запланували кошти на придбання апаратів ШВЛ. Але разом із тим ми розуміємо, що бюджетні кошти освоюються тривалий час, адже є порядок тендерних закупівель. А крім того, нині у світі дефіцит апаратів штучної вентиляції легень, черга на їх придбання розписана до вересня. Якщо чекати на закупівлю – ми можемо не встигнути врятувати людей. Тому Фонд Порошенка фінансує ремонт наявних апаратів ШВЛ по всій Україні», – сказав Андрій Гижко.

«На жаль, влада провалила підготовку до епідемії. Крім неспроможності забезпечити медиків та населення засобами індивідуального захисту, до поширення епідемії призводять відсутність масового тестування в групах ризику, куди входить і медичний персонал. Фонд Порошенка проаналізував потреби лікарні. Ми вже передали Вінниччині реанімаційне обладнання та медичну апаратуру, а також дві партії захисних костюмів. Ми й надалі будемо слухати їхні потреби, і якщо держава не встигає реагувати, ми будемо забезпечувати», – наголосив народний депутат восьмого скликання Руслан Демчак.

Нагадаємо, раніше Фонд відремонтував 10 апаратів ШВЛ для Київської лікарні та ще 5 – для лікарень Миколаївської та Івано-Франківської областей.

26 березня Вінницька міська клінічна лікарня №1 отримала реанімаційне обладнання та медичну апаратуру від Фонду Порошенка. 2400 захисних костюмів доставлено від Фонду Порошенка та компанії Рошен медпрацівникам лікарень Вінниччини.

Джерело