Новий міністр МОЗ

Дмитро “Калинчук” Вовнянко

У нас з вами тепер охренітельний тво міністра охорони здоров’я! Я не жартую.

Ви знаєте, як зробити мільйон? Говорю зразу, ми з вами не на те навчалися. Біографія пана Степанова – сюжет для фільму, причому такого, що «Афера по-американськи» нервово куритиме.

Уявіть собі. Керуєте ви комбінатом, який випускає акцизні марки. А тут уряд (самі знаєте чому) знімає з акцизок голографічний захист. Тобто собівартість акцизи добряче зменшується, а ціна лишається та сама. Вам усе зрозуміло, чи розтлумачити? За якийсь час голограму повертають, і ціна на акцизку зразу ж злітає утричі. Але голограма виходить такої якості, що її можна відтворити на звичайному кольоровому принтері, і тому невдовзі її знову відміняють. І ціну зменшують у два рази. Проти трикратного збільшення раніше. Круто?

Або от ще. Ви в курсі, що паспорт громадянина України і закордонний паспорт громадянина України – власність держави Україна? Належність іноземним або вітчизняним комерційним компаніям будь-яких прав інтелектуальної власності на захисні елементи або інші складові цих документів за законом неприпустима по факту.

Так от. Від 2014 року і по президентські вибори було виготовлено 15,75 мільйонів біометричних паспортів для виїзду за кордон і з 2015 року – 3,85 мільйони ID-карток. З КОЖНОГО документу правильні хлопці отримували по 1 євро за одиницю. Разом – 20 мільйонів євро!!! Держава Україна весь час просить кошти у Європи…

Діяла схема дуже просто. Всі захисні елементи для документів експортувалися з Франції – з фірми SURYS. Але не напряму, а через естонську фірму OU FEATURE. І от же парадокс – адреса фірми OU FEATURE ідеально збігалася з адресою фірми IPDevelopment Group OU, яка фігурує в декларації Максима Степанова, вже зараз – тво міністра охорони здоров’я.

Доречне питання, а Україна сама не могла виробляти всі ці системи захисту? Відповідь – наберіть в Гуглі зловісну абревіатуру ЄДАПС. Прочитайте, як в часи існування ЄДАПС в Україні здійснювався випуск електронних паспортів для Інтерполу (так-так, того самого) та найбільш відомого у світі ювелірного дому DeBeers. Остання – світовий МОНОПОЛІСТ з продажу діамантів і виробів з них. Історія DeBeers – це як історія британської Ост-Індської компанії. З піратами, рабами і ковбойськими перегонами. Слабо?

Я нагадаю, так само, як свого часу згнобили ЄДАПС мульками про корупцію і пограбування пересічних громадян, от точно так само згнобили президента Порошенка. Схема одна й та сама – до чорта піару і жодних реальних розслідувань і судових розглядів. І купа йолопів, які повірили. Жеріть українці, більшого ви не варті.

А тепер – па-пам!… Хто ж керував виробництвом, яке випускало акцизні марки і ID-картки? А ним керував Максим Степанов. Той самий, який з керівництва випуску документів суворої звітності був переміщений у голови Одеської ОДА і прямо напередодні виборів влаштував демарш президенту Порошенко. Тепер саме цього чувака поставили боротися з коронавірусом.

Я не заперечую, організаторських талантів пану Степанову не бракує. Аби організувати описані вище схеми треба було постаратися добряче. І я не заперечую, може статися так, що на посаді міністра МОЗ Максим Степанов виявиться набагато більш ефективним ніж «Скалецька на обсервації» і «Ємець вдома». Гірше вже точно нема куди.

Але. Треба розуміти, Степанов зараз перебуває в тій самій ситуації, що й генерал Муженко влітку 2014 року. У генерала Муженка проблема була чітка і ясна – moskali напали. Генерал Муженко проблему вирішив – фронт проходить по околиці Донецька, а не по околиці Києва. Що навирішує тво міністра Степанов, ще побачимо. Але я радив би уважно слідкувати всім нам за статтями витрат МОЗ.