Таємна подорож президента Зеленського до Оману та ймовірні переговори з представником Кремля Партушевим підпадають під визначення державна зрада, передбачене в Конституції України. Про це заявив депутат фракції «Європейська Солідарність» Володимир Ар’єв в ефірі телеканалу Еспресо.

За його словами, люди з оточення Зеленського шукають контактів з Москвою: «Можливо не аксіома, що в квітні має відбутись черговий раунд нормандських переговорів. Єрмак, який зараз очолив офіс президента, відповідає, в тому числі за контакти з Російською Федерацією».

Депутат прокоментував інформацію, оприлюднену в розслідуванні програми «Схеми» радіо «Свобода», що одночасно з головою Офісу президента Андрієм Єрмаком і президентом Зеленським в Омані перебував голова ради безпеки Російської Федерації Патрушев.

«Уже іде інформація про те, що у них були чотиригодинні переговори», – зауважив він.

«В даному разі, я вважаю, що ці речі є питанням національної безпеки. І найгірше те, що все відбувається зараз підкилимно. І всі підкилимні речі, в умовах, коли ідуть сепаратні перемовини з агресором – це межує з тим, що виписано в статті 111 Конституції України. Але це мають відповідно кваліфікувати юристи», – підкреслив Володимир Ар’єв.

 

Олексій Гончаренко: Парламент має створити тимчасову слідчу комісію щодо ймовірних таємних переговорів в Омані Зеленського з Патрушевим

Олексій Гончаренко

Направив в Раду проект постанови про створення ТСК щодо таємної зустрічі Зеленського і Патрушева в Омані

Рада зобов’язана провести публічне розслідування і підтвердити або спростувати інформацію журналістів СХЕМ про зустріч Миколи Патрушева і Володимира Зеленського в Омані. Якщо факт даної зустрічі підтвердиться, то це може стати причиною початку процедури імпічменту і висунення Зеленському звинувачень у державній зраді.

Запрошую приєднатися всі фракції до даної ТСК і провести чесне і відкрите розслідування.

Жахливо ще те, що в той час, як Зеленський проводив нову «Оманську Раду» в Ірані, наш літак був збитий російською ракетою, а на фронті вмирали наші солдати.

До речі, Переяславська Рада теж була 8 січня. Збіг? Не думаю. У Росії люблять такі історичні жести.