Про найскладнішого ворога

Костянтин Нескоромний

Рік розпочався зі сварок.

Армія, влада, т.н. порохоботи вороги – та інше.

Звісно мені це не подобається, бо таки сварки тільки
роз’єднують суспільство в той час, коли нам треба максимальне єднання перед великою загрозою – загрозою існуванню держави. Так само, як і сто років тому. Тоді ми іспит “успішно” провалили, та це нам коштувало дуже і дуже дорого.

Звісно, що будь-яку гостру тему дуже гаряче підтримують з-за порєбріка, вигадують приводи, створюють віртуальну реальність, бо їм тільки і треба всіх пересварити, посіяти недовіру один до одного, лишити нас того, чого немає в них – спільної мети та держави.

Вони живуть у недовірі один до одного та це їм подобається. Ми протилежні – в нас висока довіра один до одного в горизонтальних зв’язках, проте низька довіра по вертикалі.

Але! Такий процес мав коли-небудь відбутися. Тому що саме зараз народжується та формується суспільство вільної незалежної держави, з кров’ю вихаркуючи з себе совок, інфантильність, байдужість та бездіяльність. Народження завжди проходить у муках.

Я бачу в цих сварках не образу один одного, а зіткнення світів – тих, хто робить, та тих, хто чекає на зміни. І це неможливо зупинити. Перші завжди будуть робити помилки, йти не туди, не так, не з тією швидкістю, проте вони будуть робити роботу над помилками та знаходити шляхи. Другі будуть завжди чекати, коли їм стане краще, та критикуватимуть перших за те, що вони роблять їм не так, як ті хочуть.

Перші – це наша можливість побудувати міцну незалежну державу. Другі – можуть тільки призвести до її знищення.

Треба зрозуміти, що першим потрібна критика – аргументована, з ідеями, які можна розвинути та реалізувати. Виправити.

Але загальне незадоволення будь чим – не є критикою, це є потворне обличчя совка з ковбасою по 2.20.

Немає ніяких порохоботів, переможників, зрадофілів – є ті, хто хочуть та роблять, є совки, які завжди будуть шукати тільки погане, бо інакше вони не вміють.

Я вважаю, що цей рік буде складним, бо нам ще треба перемогти найскладнішого ворога – самих себе. Це складно, але не неможливо. Впораємося.

Автор