Українці мають право знати правду, і ми її знайдемо

Валерій Прозапас

Поїздкою президента до Оману і брехнею навколо неї було нанесено чергового удару іміджу України в світі, а можливо і її національній безпеці, – і правда про неї необхідна для бодай якогось відновлення довіри до державних інститутів.

Тому партія “Європейська Солідарність” підготувала низку запитів до відповідних установ та посадовців з метою визначити реальний хід підготовки до цього візиту, його мету та результати.

Посада президента передбачає встановлені законом правила та протоколи фінансування, охорони, зв’язку під час будь-яких пересувань Гаранта Конституції, тим більше закордонних, тим більше під час війни, і приховати справжній перебіг і характер цього “кейсу” не вдасться.

Дуже дивними виглядають заяви офіційних посадовців, зокрема Єрмака та Мендель, про мандрівку “за власні кошти” та спочатку підкреслено приватну мету поїздки, – і якщо виявиться, що це не так, вони мають відповісти за спотворену інформацію і спробу ввести суспільство в оману.

Після отримання відповідей на запити стане зрозумілим, що відбувалося насправді, хто, як і для чого готував дивний візит Зеленського, і що намагалися приховати.

Українці мають право знати правду, і ми її знайдемо.


Олексій Гончаренко

Сделал запрос в СБУ и Минобороны, информировали ли они Зеленского о возможном военном столкновении между Ираном и США накануне его «поездки» в Оман

Дело в том, что авиасообщение между Украиной и Оманом проходит через страны, которые в тот период времени совершали авиационные и ракетные удары и вели боевые действия. К нашим силовикам у меня несколько вопросов. Как должны реагировать в СБУ и Минобороны на наличие угрозы для Президента в случае, если он случайно или неслучайно оказался в стране, которая примыкает к напряженным районам, в частности на Ближнем Востоке. Был ли проинформирован Зеленский об авиаударах США со 2 на 3 января и про приведение в полную боевую готовность ракетных войск Ирана? Кто ему это сообщил, и как он отреагировал?

Согласно закону, СБУ и Минобороны должны регулярно проводить информационно-аналитические действия в интересах Украины и внешней безопасности. И кому как не Главнокомандующему докладывать о возможных угрозах. В любом случае такой экзотический выбор места для отдыха Зеленского привел к тому, что он не смог быстро отреагировать и вернуться в страну после авиакатастрофы с боингом МАУ. Что это как неуважение к своему народу?

Автор