Вибачте нас

 

Гліб Бабіч

Ось я і приєднався до групи Святого Миколая, яка возить по Україні дитячі подарунки від Справи Громад.

За три години я доїхав до Запоріжжя із зони ООС. Із зони бойових дій. З країни АТО.
Там воювали і загинули за Україну батьки цих дітей.

Мені не вперше бути Сантою. Але цей раз абсолютно особливий.
Вперше моєму внутрішньому Санті було так боляче.

Складніше за все дивитися в ці очі.
Там є те саме, що й у інших дітей.
Цікавість, бешкетництво, мільйон питань до цього світу.

Але є ще щось. Слід війни.
Вона заглянула до них в очі, коли забирала батьків. І залишила свою мітку. Назавжди.

Дівчинка Катя хотіла смарт-годинник. Я смотрю, як зачаровано вона дивиться на подарунок, поки Олександр Погребиський старанно налаштовує девайс і щось їй тихенько пояснює.

– Я так їх хотіла. Я буду третьою в класі, у кого є такий годинник.
Третьою.

Ні, Катю. Ти будеш єдиною, чий годинник коштує так неможливо дорого.
Тому що їх мав дарувати тато.
А даруємо ми.

Вибач нас.
Вибачте нас.


Алексей Петров

– Друже, ти пам’ятаєш, що замовляв Святому Миколаю?

Хлопчик років десяти знизує плечима та розводить руками.

– Що? Зовсім не пам’ятаєш?
– Неа…

Але в його очах стрибають мрії. Він точно знає, що хоче отримати на Новий рік. Але ж коптер – то така велика та, відповідно, зовсім не здійснена мрія. Зараз оці смішні бородаті дядьки подарують традиційні солодощі і все. Хлопчисько сумно зітхає та опускає погляд. А ось матуся посміхається… Лише вона та ми знаємо, що одна мрія цього хлопчика сьогодні буде здійснена!

– Ну, друже… А ось і твій подарунок… Тримай! Цій квадракоптер тепер твій!

Бачили би ви, друзі, радість того хлопчика! 🙂

Користуючись нагодою, хочу ще раз подякувати усім, хто долучився до акції від ГО Справа Громад. Тільки разом, друзі, ми змогли здійснити маленькі дитячі мрії.

P.S. Дніпро, Запоріжжя та Мелітополь за плечима. Завтра бородаті олені приїдуть до Миколаєва та Одеси.


Олександр Погребиський

Зараз ми з Олексієм Петровим їздимо по різних областях нашої рідної неньки, завтра до нас приєднується Гліб Бабіч. Їздимо не просто щоб покататись, а задля того, щоб подарувати подарунки дітям наших загиблих Героїв, це важливо для нас, це обов’язок, це щоб хоч якось, хоч на крапельку створити їм святковий настрій!

Є маленька історія про хлопчика, якому тато дарував кожний раз, коли приїжджав у відпустку з фронту, набір Lego. На жаль, ця клята війна забрала у нього тата… Але в цьому році ми разом з вами зробили так, що хлопчина отримав Lego.

Є історії, які до сліз, а є – коли важко дихати, сьогодні було і перше, і друге…

Ми довеземо всі замовлені Миколаю подарунки. Усі Лего, квадрокоптери, аудіоколонки, смарт-годинники, навушники та павербенки доїдуть до адресатів!

ГО Справа Громад продовжує опікуватись Нашими Дітьми!

* * *

Сьогодні буди в Запоріжжі та в Херсоні, про Запоріжжя писав Гліб Бабіч, я вам трохи розповім про Херсон.

ГО Справа Громад Херсон організувала святковий стіл, а ветерани з Херсона, які відкрили піцерію в місті, пригощали дітей піцою!

Ми домовились з дітьми зустрітись в наступному році, але за умови, що вони будуть гарно навчатись та будуть чемними, тому що в іншому випадку Святий Миколай нас не пустить.

Я хочу, користуючись нагодою, подякувати вам всім, ви навіть не уявляєте, наскільки, наприклад, Артем був щасливий, він навіть не уявляв, що сьогодні отримає те, про що мріяв, а зараз, напевно, вже вдома розглядає та вивчає, як користуватись новеньким квадрокоптером!

* * *

ГО Справа Громад сьогодні подарувала подарунки дітям загиблих Героїв в Миколаєві.

Разом з дітьми ми прикрашали ялинку іграшками, які разом з ними зробили, правда, замурзались різними блискучими штуками, але було весело 🙂

Подарунки, які ми разом з вами організували, доїхали до своїх маленьких адресатів!

Святкові помічники Святого Миколая взяли курс на Одесу!

 

* * *

Ось і завершився наш тур областями рідної неньки…
Ми розвезли, передали та подарували 230 подарунків, які зібрали разом з вами.

Ці подарунки для особливих дітей, для тих дівчаток та хлопчиків, які втратили свого батька або маму на клятій війні з росією…

Нагадаю, що серед подарунків були:
Квадрокоптери
Аудіоколонки
Навушники
Павербенки
Смарт-годинники
Лего.

Я знаю точно, що ми дали хоча б малюсеньку частинку тепла та радості, авжеж, це не замінить ні батька, ні маму, але це найменше, що ми можемо з вами зробити…

ГО Справа Громад продовжує опікуватись цими дітьми, тому запрошуємо долучатись до нашої відповідальної роботи!

 


Алексей Петров

Вот и подошёл к своему завершению сказочный вояж с грустью на сердце… Подарки доставлены, а вместе с ними и маленькая частичка тепла и совсем незаметная частица волшебства. Попутно мы сегодня успели вымазюкаться в клее и блёстках, так как вместе с детьми делали новогодние игрушки.

– Не переживайте, дети, хороводов не будет!

Потом пытались нарядить ёлку, но не совсем это получилось. Вернее вообще ничего не получилось, да это и не важно. Главное, что дети смеялись и дурачились. А такие эмоции для них очень важны. Да, я знаю, что на свете нет места сказочным чудесам, но если в это поверить, то кто знает. Может для кого-то из двухсот детей, чьих отцов или матерей забрал война, и получилось сделать сказку! Хоть на мгновение… Если нам это удалось, значит, всё было не зря!

И главное… Друзья, когда вы пишите в комментариях слова благодарности, то в первую очередь вы должны сказать спасибо самим себе! Ведь только благодаря вашему непосредственному участию активистам из ГО Справа Громад удалось осуществить этот проект. Поодиночке мы мало что значим, а вот когда все вместе, тогда… Ну в общем, вы сами всё знаете!

Огромная благодарность всем, кто присоединился к этой немного сказочной и немного волшебной акции! Мир вашему дому! И, конечно же, с наступающим Новым годом!

Слава Україні!

Автор