Громадські активісти оголосили збір коштів на заставу для кіборга, бойового генерала Дмитра Марченка

Громадська організація «Солідарна Справа громад» оголосила про збір коштів для внесення застави у 20 мільйонів гривень як запобіжного заходу у справі генерала Дмитра Марченка

Відповідне звернення громадські активісти оприлюднили на сайті організації.

Людина, яка вже пів року як вважається Верховним головнокомандувачем, запрошує до столиці інформаційно-агітаційний підрозділ російської армії, – канал «Звєзда» миттєво з’являється на Майдані в Києві. СБУ мовчить в хустинку.

Корегувальники вогню, які вказували російським артилеристам, як краще обстрілювати українські міста, виходять на волю. Влада мовчить в хустинку.

В той же час по бойових офіцерах і генералах фабрикують кримінальні справи і кидають їх за грати. Довоювалися. Вороги і окупанти – «в законі», а захисники – під тиском і репресіями.

Якщо хто випав з реальності, нагадаємо, Печерський суд імені Портнова кинув до СІЗО генерала Дмитра Марченка. Альтернативою намалювали заставу в захмарні 77 мільйонів гривень. СІМДЕСЯТ СІМ МІЛЬЙОНІВ! Для бойового офіцера, який кілька років жив у власному кабінеті, а замість машини має власний велосипед!

Апеляційний суд «пожалів» десантника і замінив 77 фантастичних мільйонів на… 20 не менш фантастичних мільйонів. Ні, ми можемо припустити, що для людей в мантіях 20 мільйонів – то кишенькові  фінанси, але для військового…

Чи є такі гроші в українського воїна? Ні.

Чи є такі гроші в когось з нас? Теж  – ні.

Але якщо кожен з нас вкладеться невеликою гривнею, то ми можемо викупити Дмитра Марченка із заручників Портновсько-Печерного судилища. Так, зараз темні часи. Так, ми вже спільно допомагали війську і довели, що нам це під силу. Невже спасуємо перед викликом «ціна свободи»?

На парламентських виборах мільйони людей  віддали свій голос не за капітуляцію, а за битву до перемоги; не за Малоросію, а за Україну в НАТО і ЄС. Мільйони людей. Якщо кожен з них перерахує вартість чашки кави або пачки цигарок, або кухля пива… ми зможемо зібрати кошти на правову допомогу.

Що таке не випити зайвої кави? Дрібка… Але гривня до гривні = мільйони небайдужих, які ткнуть в пику системі: «СВОЇХ НЕ КИДАЄМО!»

❓Як допомогти?

Найменування отримувача: ГО СОЛIДАРНА СПРАВА ГРОМАД

UA543007110000026005052698006

код ЄДРПОУ/ІПН: 42992954

Найменування банку: ПЕЧЕРСЬКА ФIЛIЯ АТ КБ “ПРИВАТБАНК”

Код Банку (МФО): 300711

У рядку «Призначення платежу» важливо зазначити: пожертва від (Прізвище, ім’я, по батькові) та номер телефону.

Джерело


Дмитро “Калинчук” Вовнянко

Тепер наша черга допомагати. Згоден?

Генерал Дмитро Марченко став уже практично символом нинішньої влади. За президента Порошенка він очолював управління, яке творило нове українське військо. За нинішньої влади його кинули до буцегарні. За що?

Дмитро Марченко – кадровий військовий, пройшов всі щаблі від солдата і курсанта до офіцера по зв’язках з громадськістю 79-ї аеромобільної бригади. Брав участь у виступі 79-ки в район Чонгару. Їздив у розвідку на територію Криму, вже зайнятого росіянами. Під час Ізваринського мішку (оточення українських військ біля кордону) Марченко возив припаси для бійців під ворожим вогнем. Брав участь у прориві з мішка. Потім воював у Донецькому аеропорту – так само возив в аеропорт вантажі. Під вогнем. Брав участь у боях. Був сильно контужений.

У 2015 р., коли ініціативна група волонтерського десанту на чолі з Тетяною Ричковою створювали Центр розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ, Марченко його очолив. А далі почалася низка скандалів з генералами, з постачальниками, з бізнесменами, які звикли «рєшать вапроси». Ворогів Марченко собі нажив з достатком. Проте. Результати роботи Центру нині відомі всім. Це сухі пайки у вакуумпакетах із підігрівом. Це берці на мембрані, яких не мають ще й деякі європейські армії. Це нова форма «укропіксель» і нова парадна форма, що нагадує форму Дієвої армії УНР часів Перших Визвольних змагань. Це реформа харчування, яку на жаль не встигли перенести на всю армію. Це забезпечення армії бронежилетами. За бронежилети Марченко зараз і страждає.

Дивина й годі. Марченка посадили, а працівників лабораторій, які видавали сертифікати якості на броніки, навіть не пожурили. Броніки з партії, якою дорікають Марченку, перевіряли вже кілька лабораторій – скрізь вони випробування проходили. Політичний ґрунт переслідування очевидний. Характерно, що суд діючого офіцера і генерала відправив не на гауптвахту, як передбачено законом, а у СІЗО.

Президент запрошує до України російських журналістів, – і з Майдану веде репортаж телеканал «Звезда». Коректувальники вогню, які наводили ворожу арту по українських містах, виходять на волю. Суд випускає під заставу «Беркутів» по справах Майдану. І водночас влаштовують обшук у волонтера і добровольця Марусі Звіробій. Намагаються усунути з посади кіборга і героя України підполковника Євгена Межевікіна, «Адама» – не пройшов атестацію, мовляв. А генерал Марченко сидить у СІЗО.

Хто допоможе герою? Лише ми – більше нема кому. За Марченка призначено заставу у 20 мільйонів. Громадська організація «Справа громад» ініціює збір коштів на заставу Марченку. Колись кіборг ризикував життям і здоров’ям заради нас. Ми ризикнути мусимо лише грішми.

Це мало. Це дуже мало. Пропущена вечірка з пивом з друзями у «Портері» може врятувати людину, яка творила нові ЗСУ. Кожен потрохи, і…

І так, я свою допомогу уже перекинув.

Тому що своїх не кидаємо. Ніколи.


Юрий Бирюков

Ок, Гугл, так что я сам-то знаю про Dmitry Marchenko?

И вообще, почему я должен знать его?

Быть может, потому, что за вторую половину 14-го года мы вместе проехали по дорогам страны больше 100 000 километров. Туда-сюда, взад-вперед, шустрее-быстрее, Киев-Львов-Киев-Харьков-Славянск-Мариуполь-Николаев-Киев одной ходкой, быстрее-быстрее – ведь каждый раз мы тащили с собой какой-то груз. То каски, то броники, то аптечки, то тепловизоры. И от скорости наших перетаскиваний зависели жизни, не абстрактные какие-то, а вполне реальные жизни. Он, конечно, уставал, он, конечно, ворчал, но никогда не сдавался.

Или, возможно, по той причине, что я доверил ему свою жизнь. Тогда, вот на той дороге от Саур-Могилы до Амвросиевки, которая стелилась прямо вдоль границы с россией, где шастали ДРГ русских и местные сепары. А мы начитались про ужасы, начитались про чеченцев, договорились не сдаваться в плен ни при каких обстоятельствах… и ранним летним утром уперлись в несколько машин без опознавательных знаков, полных вооруженными людьми. Говорите, что прям вся жизнь перед глазами? Не, не было такого. Был липкий холодный пот и холодная решимость. Мы были вдвоем, спина к спине. И вот те 20 секунд… а потом мы увидели сине-желтый флажок под лобовым стеклом и долго смеялись над таким «забавным» недоразумением – это оказался отряд бойцов нашей погранслужбы.

Или, быть может, из-за того, что умащиваясь на пару часов подремать в терминале ДАПа, мы привязали к запястьям какие-то веревки, чтобы в случае обрушения конструкции найти в пыли тела друг друга?

Быть может…

Я доверял ему свою жизнь бесчисленное количество раз и, не задумаясь ни на секунду, доверю и сейчас. Вот только его посадили в СИЗО и назначили залог.

20 миллионов. Это как? Это типа, вот он должен из-под дивана в служебном кабинете достать? Где он жил много месяцев, одалживая 500 гривен до зарплаты и поедая на ужин мивину?

20 миллионов.

Верю ли я в то, что он невиновен? Да.
Верю ли я в то, что мы все вместе можем вытащить его оттуда уже на следующей неделе? Да.

20 миллионов?

В начале июня 14-го нам позвонили знакомые контрабандисты, они предложили перетащить груз касок из Германии. Нужен был миллион гривен, и каждый день сумма бы росла из-за роста курса и необходимости оплачивать какой-то там сверхсекретный контрабандистский схрон. А на Востоке гибли пацаны, и каждый день…. Я вечером тогда пост написал, а рано утром следующего дня мы уже с Димой ехали во Львовскую область забирать груз. По капельке, по 20-30 гривен, но мы тогда забрали каски и, наверное, кого-то этим спасли.

Теперь надо спасать Диму. Всем вместе. Так уж сложилось.

Да, сложно, не просто на чью-то карточку – необходимо безукоризненно соблюдать бухгалтерско-юридические процедуры.

И еще… сделайте репост плиз.


Сторінка події