«Ви ще патріот? Тоді ми йдемо до вас!»


Ірина Геращенко

О 6:30 ранку 28 листопада розпочалися обшуки в Марусі Звіробій. Скоро трійки почнуть ходити по квартирам опозиціонерів?

Ми стрімко будуємо поліцейську державу. На страхах, залякуванні, арештах, конфіскаціях, тиску, під улюлюкання натовпу. Уклоністи обшукують і затримують резервістів і воїнів. Кінець епохи Гідності.

Примітне мовчання і навіть одобрямс наших міжнарожних партнерів. Вони мовчатимуть, тримаючи кулачки за ринок землі і «мир» ціною України. Потім, можливо, якесь занепокоєння з себе видушать.


Роман Кулик

28 листопада вранці ДБР провело обшуки в помешканні Звіробій. Вилучають і ґаджети, мабуть, у надії знайти докази, чи не обговорювала вона з Фединою у месенджері хитрий план по ліквідації президента. Треба ж хоч би за щось зачепитись, на одному стрімі в суді не виїдеш. На обшук прийшли співробітники “Альфи” 😂. Цирк на дроті.

Підозра Федині днями направлена до ГПУ. Вибірково оперативні хлопці, не знаходите? *сарказм*.

Якесь “ДБР по виклику”, що займається то справами за заявами Портнова, то інцидентами, від яких горить у депутатів “Слуги народу”, то просто політичними справами по прямій наводці Богдана і його помічників. Труба просто чемпіон по швидкості маргіналізації на посаді.


Валерій Прозапас

О, значить, як тепер буде.

“Будемо ламать двері!” © о 6:30 і кошмарити людей страшними посвідченнями ДБР та “Альфи”.

Сподіваюсь, цей чекістський нальот подобається всім, хто роками верещав “враг нє в Крємлє!”, – ворог тепер Звіробій і такі, як вона.

Таке буває, коли обираєш малоросію.


Гліб Бабіч

Добре, коли традиції повертаються!

Ось і вчора, рано вранці (ще 7 ранку не було) традиція весело увірвалася в будинок до Марусі Звіробій .
Традиція в слідчого ДБР, спецпідрозділу Альфа (так в посвідченнях, не сумнівайтеся) в балаклавах і з незрозумілими понятими.
Адвоката чекати не захотіли.
Насамперед відібрали телефони всіх присутніх. Ні, все законно – телефони всіх присутніх є об’єктом обшуку і внесені до постанови (мудро, правда?).
На чому Марусин репортаж закінчився.

А, згадав, я ж про традиції!
Ще вірний сталінський прокурор Вишинський казав, що жертву з гнізда треба брати тепленькою. З ліжка.
Тому з обшуками й арештами приходили вночі.

Ці поки що лінуються. У цих поки що не розв’язані руки. Тому – поки тільки вранці.
Але не сумнівайтеся, коли справа дійде до вас особисто, вони вже будуть приходити по класиці. Вночі. І бити в зуби зі входу, щоб ось цих ось криків обурених не було.
А до вас теж прийдуть – це просто справа часу.

А суть справи проста. Дві жінки, Маруся Звіробій і Sofiya Fedyna недавно записали емоційне відео для самого народного з президентів. В якому висловили незгоду з деякими його діями. Ну і трохи поязували.

Самий народний з президентів виявився ще й самим боягузливим.
Самий народний з президентів обгидив ноги і нацькував вовкодавів в балаклавах на двох тендітних жінок.
Слуги найголовнішого слуги намагаються зшити справу за погрозу вбивством самому народному з президентів і повалення самої народної з влад.

Не перемикайтеся – життя стає веселіше й веселіше.
Слідкуйте за інформацією і не дивуйтеся світанковим дзвінкам в двері.


Алексей Петров

В 06:30 утра (пораньше, как деды из НКВД учили) следователи ДБР вломились с обыском к Маруся Звіробій. И не сами припёрлись, а, судя по всему, в сопровождении «Альфы», тобто контртеррористического подразделения. К бабке не ходит, что на улице ещё стоят штук пятнадцать бэтэров и сорок танков.

Нет. К депутату, который кривляется на российском ТВ, они не пришли.
И Портнов уже в доску свой.
Да и к Сивохо за его высказывания не заявишься.

А вот волонтеры и участники войны уже не свои! Они становятся чужими… К ним можно!

«Вы ещё патриот? Тогда мы идём к вам!»


Іван Хомяк

Брати

Нещодавно Андрій Кокотюха написав допис про ймовірність Майдану. Не аналізуватиму самого допису, але там є багато раціонального, яке нам дуже не сподобалося. Анатолійович по суті правий. Емоційно ми не погоджуємося, викручуємося, шукаємо виправдання і пояснення, нападаємо на автора. Але ж факти…

Ось ми сміялися з московської бидломаси і говорили, що український народ не такий. Як показали вибори, що саме такий. Близнецы-братья… А ще ми сміялися з московської опозиції, з їхніх селфіків під час арештів і цнотливих дописів на “Эхо Москвы”.

Скільки українських патріотів та державних діячів під слідством та під арештом. І що ми маємо крім півдесятка демонстрацій і мітингів?

Сьогодні за критичний відеоблог проводяться обшуки в Марусі Звіробій, знімається недоторканість за критику влади з депутатів, в ув’язненні реформатори армії… І що ми, панове опозиція, робимо? Обговорюємо естонський велосипед і чорну сукню…

То може ми й справді братній народ?


Тарас Чорновіл

Про обшуки в домі волонтерки Марусі Звіробій ще буду багато говорити й писати. Бо це абсолютна дикість і не лише виконання плаксивого прохання обпісяної зеленої шмарклі, але й вимог Кремля про розправу над українськими патріотами.

Паралельно буду зачіпати якісь конкретні деталі. Не в черговості, яка відповідає значимості цих фактів.

Тут нюанс щодо так званих понятих, яких ДБР привезло з собою на обшук. Але це все вже було в темні часи нашої історії. У нашому помешканні у Львові на вулиці Спокійній упродовж 60-80-их років кагебісти провели десятки ґрунтовних обшуків. Одним із елементів процедури має бути присутність понятих. Їхня роль – бути незацікавленим свідком подій, до яких мають апелювати як правоохоронці, так і особи, яких обшукують.

Головне – це неупередженість понятих. І тому, коли обшук проводився в неполітичних та в несфабрикованих справах, понятих переважно вибирали серед мешканців того самого будинку, вулиці. Їх, принаймні візуально, знає обшукувана сторона. Знаходили й запрошували понятих безпосередньо перед початком обшуку. Часто паралельно слідчий пред’являв постанову про обшук, а дільничний дзвонив у сусідні квартири й запрошував понятих. Одного разу я як свідок брав участь у слідчих діях НАБУ – мав провести опізнання певних фотографій. Слідчий прийшов до мене додому й попросив, щоб я сам обдзвонив сусідів і знайшов серед них когось, хто б погодитися бути понятим. Після завершення обшуку поняті також підписують протокол, де мають право відмітити свої зауваження. Саме так і відбувалося раніше та й відбувається досі, якщо нема якихось брудних інтересів чи політичної заангажованості.

Обшуки, які проводило КГБ були безумовною політичною розправою. Обшуки та інші слідчі дії, які проводить ДБР, усе частіше носять характер політичних розправ та ще й на замовлення російських спецслужб. І в деталях вони повторюють своїх попередників. На обшуки, які явно носять характер політичного тиску, ДБР привозить своїх понятих. Тих, які ніколи не побачать та не зафіксують порушень, скоєних слідчими. А при потребі можуть і допомогти в “делікатних” справах – наприклад, відвернути увагу підслідного, щоб слідчі підкинули щось компрометуюче. Або й самі підсунуть фейковий “доказ”. Саме тому часто під виглядом понятих привозять оперативних працівників. Коли в нас проводилися обшуки КГБ, у понятих звично була та сама адреса по тодішній вулиці Терешкової, з будинку, де містився міліцейський гуртожиток.

Під час обшуку у волонтерки Марусі Звіробій були такі самі “поняті”. Це не сусіди, не люди з того самого села, яких би впізнала волонтерка. Їх привезли в своєму транспорті гебісти ДБР аж з Києва. Враховуючи дуже ранішній час початку обшуку, уявіть собі, о котрій годині цих “свідомих громадян” мали б підняти з ліжка слідчі. Чи може вони взагалі не лягали, а перевдягалися з форми в цивільне та отримували накази командування про належне виконання “бойового завдання”. Більше того, вони навіть не спробували якось виправдатися й пояснити, ким є і звідки. Мовчали, як Труба на питання про злочинні накази від оточення президента. Повірте, у мене такий ще від дитинства досвід спілкування з усякою гебнею та відслідковування їхніх дій, що висновки можу робити дуже впевнено. Так от. ДБР, як і їхні попередники з КГБ і старші товаріщі з ФСБ, притягнули на обшук своїх оперативних секретних співробітників. У народі таких називають СЕКСОТАМИ.

Ласкаво просимо в “світле минуле”…

 

* * *

А тепер про підслідність. Це щодо обшуку в домі волонтерки. А при чому тут ДБР? Ні, це вже не вперше так грубо порушується підслідність. ДБР уже має такий досвід, підміняло навіть фіскальну службу. Орган Труби остаточно перетворився на слухняних шакалів Зеленського. Але це не має привести до ефекту звикання. Кожен злочин Труби має стати майбутнім звинуваченням не лише йому, але, найперше, ляльководам: Зеленському, Богдану й Портнову.

Підслідними ДБР згідно чіткої норми закону є лише високопосадовці. Прості громадяни не можуть бути об’єктами зацікавлення ДБР. Це самоуправство та узурпація владних повноважень, а отже – кримінальний злочин. Маруся Звіробій не є й ніколи не була держслужбовцем. Адвокати колаборантської зеленої влади можуть заявити, що провадження ж у них спільне з Фединою, де вони обоє є співучасниками. А Федина – нардеп, отже підслідна ДБР. Так от. Тут зразу дві маніпуляції. Найперше, інкримінована стаття підслідна СБУ. Але Баканов ще має, що втрачати, тому сам бруднитися не спішить. Тільки свою Альфу прислав – раптом волонтери збройний опір вчинять…

А друге – нема жодних проваджень проти Федини. До 1 січня існує інститут депутатської недоторканності. З Федини вона не знята, а отже жодної особи, хоча б теоретично підслідної ДБР, у справі нема. Є поки лише підслідне СБУ провадження, відкрите за фактом. І є особа, яка навіть теоретично не може підлягати слідству ДБР. А ще є сцикливий зелений п-резидент та його російські куратори…


Светлана Самборска

Коломойская титушня врывается в Нацбанк.

Нацбанк выступает с публичным заявлением об атаке со стороны криминального олигарха.

Действия власти?

СБУ и ГБР со спецназом “Альфа” врываются в частный дом волонтера Маруси Звиробий и проводят там обыски, усмотрев в ее видеоролике страшную угрозу законности в стране.


Сергей Марченко

Розумієте, Володимире Олександровичу, яке діло. Ви можете зараз посадити Марусю Звіробій. Або потріпати їй півроку нерви і впаяти умовно, демонструючи свою великодушність. Ви ж президент із диктаторськими повноваженнями і повним ігнором закону. Ваш клоун Труба власну маму посадить, аби залишитися на посаді.

Але ви ніколи не зміните одного простого факту: в той час, як на фронті гинули українці, Маруся поклала своє життя на боротьбу з агресором, а ви поклали свій член на рояль.

Не знаю, що ваші посіпаки знайдуть у неї вдома. Може, зброю, може, наркотики – у ментів ніколи не було багатої уяви. Але Маруся ніколи не втікала від фронту, а ви втікали. І ніякими роликами на ютубі і посадками політичних опонентів це не перебити.

І так, я так само, як Маруся, вважаю, що ви не помрете своєю смертю. Такі, як ви, настільки мілкі як люди, що відповідальність просто розчавлює ваші маленькі, спраглі до аплодисментів мізки. Можете мене теж посадити. Я вас не боюся. І ніхто не боїться. Ви просто ще одна дрібна історична постать в історії великої країни.


Alex Noinets

Альфа – це правильно. Спецназ СБУ – це то, шо надо. Це ж маєте справу з надзвичайно небезпечною злочинницею. Це як Усама Бін Ладен, тільки якби Усама Бін Ладен був не терорист, А ЖІНКА ВОЛОНТЕРКА З ПРОБЛЕМАМИ ЗІ ЗДОРОВ’ЯМ, а так точно як Бін Ладен.

Не розумію, де вівчарки, вертольоти та БТРи. Ви, хлопці, дуже ризикуєте, що на одну неозброєну жінку таким малим складом пішли. Наступного разу якщо за неповнолітніми підете – беріть як мінімум БМП, якщо за жінкою, то БТР, а якщо до сімейної пари, та ще й не до пенсіонерів, то я й не знаю, як вам підступитися. Ядерної-то зброї у вас нема, можна і не впоратися.


Helgi Sharp

Подло. Низко.

Но они не самодуры.
Каждое их движение имеет цель.

Сегодняшние цели:

* Проверка на вшивость активного меньшинства перед Нормандским форматом.
* Демонстративное запугивание активистов этого меньшинства.

Закроют Марусю?
Не думаю. Они наглючие, но ссыкливые.
Закрывать нужно по суду. Не сложно просчитать, во что такой суд может вылиться.

Они жутко боятся падения рейтингов – Моника устраивает истерики когда что-то идёт не так.
А оно идёт не так: КМИС дал минус 12% поддержки президента только за ноябрь.

Если решатся – выйду. Впуклой груди голобородька пора уже на скорости налететь на руль своего велосипеда.
На связи в режиме standby.


Victor Tregubov

А следственный эксперимент по проверке утверждения “Зеленский не бессмертен” будет?

 

 

 


Олена Монова

Две вещи мне непонятны в обыске у Маруси.

Почему не ночью, как завещал дедушка Сталин, а всего лишь в семь утра.

Почему понятыми не взяли Рубана с Савченко, это придало бы изящную завершенность картине.

Все остальное вполне укладывается в рамки заявленного 3,14деца.


Иван Лютый

“ГБР, СБУ и «Альфа» проводят обыск у блогера Маруси Зверобой” – с такой новостью вчера утром вышли основные СМИ Украины.

Хочу напомнить, что Маруся Зверобой является Народным Героем Украины. У нее за спиной три контракта, волонтерство и организация тренировочного полигона для защитников Украины.

Просто оставлю два фото, сделанные в одно время.


Роман Доник

Кроме эмоций и морально этических вопросов, есть еще один вопрос, который нужно задавать, оценивая работу ДБР.

Деньги.

Оплата рабочего времени следователя, десятка альфачей на обыске – это тот ресурс, который мы даем государству в виде налогов.

По итогам работы ДБР у меня пропадает всякое желание платить налоги.


Николай Ильинов

Сегодня вся лента заполнена информацией про обыск у Маруси Зверобий. И вы знаете, сегодня я впервые позавидовал белой завистью человеку, который исполняет обязанности Президента в этой стране. Потому что пока в этой стране есть такие Маруси, такие Федины, Марченко и другие, ты можешь быть спокоен за свою страну и за свое президентское кресло.

Вчера, в 7 утра, не Альфа должна была ломиться в двери Маруси, а лично Зеленский стучаться со словами: «Извините за столь ранний визит, но я больше ждать не мог. Мне кажется, что Вы знаете что-то, чего не знаю я».

С такими Марусями ты можешь даже х*р забить на свой электорат и на невыполненные предвыборные обещания. Более того, ты можешь смело ехать на встречу в Нормандию, не переживая за ее результаты, и по приезду смело и честно сказать: «Ребята, мне не удалось убедить Путина вернуть Донбасс и Крым и, вообще, я не стал слушать его бред, а встал из-за стола, послал его на х*й, развернулся и улетел». И всё, ты – БОГ! Ты – Бог как для своих 73%, так и для тех, кто был против тебя!

Как же это круто, когда есть такие Маруси и еще множество тех, кто может смело, не скрывая лиц, сказать всё, что о тебе думают! Именно эти люди, а не Богданы, Шефиры и прочая х*ня, станут первыми на защиту этой страны, а заодно и тебя как Президента.

Неужели в почти 42 года это трудно понять?!


Олександр Дедюхін

Охлос беснуется

Добкин в прямом эфире прибегает к угрозам. На самом «добром» медведчуковском кАнале ZIK он предложил ввести в Украине военное положение и повесить Петра Порошенко, Александра Турчинова и почему-то Тягнибока, а Парубия повесить вверх ногами на Доме Профсоюзов в Одессе.
Портнов выдает практически то же самое из всех своих дерьмометов.
Боты свидетелей зеленой плесени активизировались в интернете и требуют крови.
Бубочка выдает видео за видео то с достижениями, то с угрозами.
Бабушка Беня расшатывает Нацбанк и собирается вернуть Приват.
Только ленивый не кричит о необходимости покупать газ на России.
И снова манипулируют обывателем, утверждая, что во всем виноват Порошенко.
На Софию Федину открывают криминальное дело за безобидную шутку.

И снова нагнетают и требуют крови.
Квартляди всеми силами мутят воду и нагнетают. Будят кровавых демонов и бросают эти идеи охлосу.
Охлос чувствует запах крови и пьянеет от него.

Из вышеперечисленного я делаю вывод, что господству квартлядей осталось несколько месяцев. Слишком серьезных демонов они будят, а демоны всегда в первую очередь пожирают своих заклинателей.

Один святой сравнивал грешника с псом, который лижет пилу, но не чувствует боли, ибо пьянеет от вкуса собственной крови. Вот и зеленодранцы так же. Они беснуются и готовы убивать. В итоге уничтожат сами себя, вот увидите.

А нам главное сохранять трезвую голову, держать удар, и трупы врагов обязательно поплывут на Москву через Ростов.


 

Автор