Вечірній брифінг пресцентру Об’єднаних сил 06.11.2019 (відео)

 

Впродовж поточної доби, 06 листопада 2019 р., збройні формування Російської Федерації та її найманці 5 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції наших підрозділів із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

3 обстріли по позиціях Об’єднаних сил зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “ПІВНІЧ”:
неподалік Травневого – з ручних протитанкових і автоматичних гранатометів та стрілецької зброї;
біля Зайцевого – зі станкових протитанкових гранатометів;
поблизу Кримського – з великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “СХІД” противник здійснив 2 обстріли:
біля Пісків – з мінометів калібру 82 мм та великокаліберних кулеметів;
неподалік Водяного, що на Приазов’ї – з великокаліберних кулеметів та іншої стрілецької зброї.

Впродовж поточної доби осколкові поранення отримали чотири військовослужбовці Об’єднаних сил.

Тривають заходи на ділянці розведення №2 у районі населеного пункту Золоте-4 Луганської області. Продовжується технічне обстеження, розмінування доріг та узбіч, очистка місцевості забрудненої вибухонебезпечними предметами. Задіяні 5 груп ДСНС України. Сьогодні було обстежено 10,4 гектара території та вилучено 9 вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування, за графіком, триватимуть до 9 листопада.

Українська сторона готується до розведення сил та засобів на ділянці №3 (Богданівка – Петрівське). Початок практичних заходів попередньо заплановано на 8 листопада 2019 року при умові дотримання режиму “Тиша” на цій ділянці протягом 7 діб.

5 листопада збройні формування Російської Федерації та її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції підрозділів Об’єднаних сил сил із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також гранатометів різних систем та стрілецької зброї, з великокаліберними кулеметами включно.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік Старогнатівки, Оріхового, Хутора Вільного, Лебединського, Водяного та Луганського.

Минулої доби втрат внаслідок обстрілів серед військовослужбовців Об’єднаних сил не зафіксовано.

Вчора, представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об’єднаних сил серед цивільного населення розкрито 10 крадіжок, 1 шахрайство, 2 факти незаконного обігу вогнепальної зброї та 3 факти незаконного поводження з наркотичними засобами.

Через контрольні пункти в’їзду-виїзду на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхали 16618 осіб та 1947 транспортних засобів. У зворотному напрямку лінію зіткнення перетнули 17379 осіб та 2104 транспортних засоби.
В пропуску через лінію розмежування, з різних причин, було відмовлено 35 особам.

Військово-цивільні адміністрації та правоохоронні органи в районі проведення операції працюють у режимі “Жовтий”, який введено 28 жовтня 2019 року.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до будь-яких підступних та провокаційних дій противника.
Слава Україні!

Джерело