Європейська Солідарність

Команда Петра Порошенка зацікавлена у прозорому і неупередженому розслідуванні обвинувачень на адресу Олега Гладковського.

Про це сказав в коментарі журналістам співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов.

«Велика брехня завжди починається з маленької брехні. Наскільки мені відомо, інформація про те, що Гладковський був затриманий в аеропорту «Бориспіль» при перетині кордону – це є фейк, брехня і ця інформація не відповідає дійсності.

Після того як Гладковський був попереджений, що в нього є певні обмеження на пересування, він спокійно сів в автомобіль і поїхав з аеропорту «Бориспіль» додому. Але це ламало сценарій шоу, тому почалися затримання і так далі… Також хотів би вам відкрити страшенну таємницю – пан Гладковський співпрацював зі слідством, а за останні декілька місяців неодноразово виїжджав з України і повертався назад. Взагалі, що стосується розслідування, то і Петро Порошенко, і наша політична команда більше за інших зацікавлені в його прозорості і ефективності»,- сказав Герасимов.

Він зазначив, що сьогоднішні події пов’язані з намаганням влади відволікти увагу суспільства від капітуляції.

«Хотів би вам нагадати, що саме Петро Порошенко, наприклад, щодо ситуації з «Укроборонпромом» зробив все, щоб розслідування було об’єктивним і неупередженим. Гладковський тоді був звільнений з посади, і саме президент Порошенко звернувся до НАБУ з проханням розслідувати цю справу. Але сьогодні вже зрозуміло, що справа проти Гладковського – це була передвиборча технологія.

За даними джерел, те, що сталося сьогодні, взагалі не пов’язано з «Укроборонпромом», з розслідуванням Бігуса, це пов’язано з закупівлями автомобілів «МАЗ». «МАЗи» на десятки мільйонів гривень закуповуються навіть зараз. Ви можете запитати в армійців, які з вантажних авто вони б хотіли отримати? Коли я про це запитував, перебуваючи на передовій, то в першу чергу частини хочуть отримувати «МАЗи».

Події, які сталися сьогодні, стосуються «формули Штайнмайєра», капітуляції та розведення військ. І якщо хтось думає, що цим шоу він відверне увагу українського суспільства від капітуляції, то він глибоко помиляється»,- наголосив Герасимов.