Дітей злякався!

Гліб Бабіч

Ні, ну треба ж – дітей злякався!

Спочатку навіть в руки боявся взяти закон про «Пласт», як кобру отруйну. А потім, пропустивши всі можливі конституційні терміни – наклав вето.

Бо страшно. Все, що несе на собі ознаку національного, для нього – страшно. Це для вас – виховання майбутніх захисників України в Українському ж дусі. Для нього – дитяче незаконне формування. Потенційно небезпечне. Тому і аргументи такі невиразні і квапливі. Багато вас таких, мовляв, не за розміром нам, і не по бюджету. І взагалі якось не по кайфу. Для нього, самий зрозумілий молодіжний формат – дитяча Ліга сміху. Що є безпечним, і нещадно безглуздим.

Дорослими патріотичними організаціями вони скоро займуться. З усією пролетарською ретельністю. А дитячу – треба погасити в зародку.
Щоб не росло навіть. Щоб не в пластуни, щоб головою у телевізор – бовдуріти з малеча. Поки не підтримати. А там – дивись, саме потухне.

Не потухне. Це наші діти. Вони навіть жарт про новорічний путч краще розуміють, ніж весь ваш соромітний гумор. У них, до речі, на цей термін ялинка призначена. Справжня ялинка. Пластунська. І адже зберуться. Ці – запросто.

Педофобія у вас, люб’язний. Це не те, що ви подумали. Це – боязнь дітей. Ганебна така фобія, для такого високого статусу.

Це не коли вето наклав. Це коли просто – наклав.

Автор