Петро Порошенко зустрівся з Куртом Волкером (фото)

Голова «Європейської Солідарності», п’ятий Президент України Петро Порошенко зустрівся зі Спеціальним посланником США по Україні Куртом Волкером.

Петро Порошенко подякував за незмінну і тверду підтримку України з боку Сполучених Штатів у питанні відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

П’ятий президент України наголосив на передчасності та хибності розмов про запрошення Росії до участі у зустрічах країн групи Великої Сімки.

Голова «Європейської Солідарності» також підкреслив важливість введення миротворчого контингенту ООН на окуповану частину Донбасу та продовження військово-технічної співпраці України зі США для припинення російської агресії.

Під час зустрічі наголошено на необхідності звільнення українських заручників Кремля, зокрема Романа Сущенка і Олега Сенцова та 24-х полонених українських моряків.

Співрозмовники обговорили продовження тиску на Росію шляхом подальшого зміцнення санкцій, зокрема «азовського пакету».

Також було висловлено застереження проти останніх рішень з ознаками політично-вмотивованих переслідувань, які можуть мати негативні міжнародні наслідки для України, та відзначено необхідність захисту свободи слова в Україні в умовах тиску на неї.

Джерело