Гвардійці Академії взяли участь у відкритті пам’ятного знаку героям України (фото)

Ідея створення знаку виникла не випадково. На ньому можна побачити елементи військової споруди, яка була задіяна районною ротою територіальної оборони у квітні 2014 року, аби запобігти можливому в’їзду диверсійних груп. А також барельєф, який вшановує події Революції Гідності, Героїв Небесної сотні та воїнів Антитерористичної операції.

Читати далі

Парашутисти Нацгвардії виконували стрибки з висоти 5000 метрів на Харківщині (фото)

Під Харковом завершився міжнародний збір парашутистів, який об’єднав спортсменів з 27 країн світу, які намагалися встановити новий світовий рекорд. Разом із професійними спортсменами свою майстерність у виконанні складних стрибків з висоти 5000 метрів відточували парашутисти Національної гвардії України.

Читати далі

Табірний збір підрозділів артилерії проводиться на полігоні під Новомосковськом (фото)

Протягом останніх двох тижнів на полігоні під Новомосковськом Дніпровської області проводиться табірний збір з артилерійським дивізіоном, протитанковою та мінометними батареями. Метою заходів є удосконалення професійних навичок у бою та оборони, підготовка до зборів, які у найближчий час пройдуть серед усіх артилерійських підрозділів Національної гвардії України.

Читати далі

МВС разом з Червоним Хрестом займатимуться проблемами сімей зниклих безвісті (фото)

Із початку збройного конфлікту на Сході МВС активно співпрацює з Міжнародним Комітетом Червоного Хреста. Зокрема, у питаннях допомоги родинам зниклих безвісті, яких, за останніми даними, понад тисяча. Це як військові, так і цивільні особи.

Читати далі

Ви є зв’язком і з Горлівкою, і з окупованим Донбасом – Глава держави викладачам Горлівського інституту іноземних мов (фото)

Президент Петро Порошенко під час робочого візиту на Донеччину відкрив гуртожиток для студентів та викладачів Горлівського інституту іноземних мов Донбаського державного педагогічного університету у місті Бахмут. Близько 20 млн грн., які були виділені на будівництво гуртожитку, є символом відновлення мирного життя на Донбасі.

Читати далі

Зафіксовано найвищу врожайність ячменю, жита та ріпаку в Україні

Попри несприятливі погодні умови, галузь вийшла на високі показники врожайності, за деякими культурами такими як ячмень, жито та ріпак – на найвищі за роки незалежності. Спрадились попередні прогнози щодо врожаю, рівень якого повністю забезпечить продовольчу безпеку держави та генерує ресурс для експорту, зіставний з минулорічним.

Читати далі

Пораненого оператора В’ячеслава Вовка доставили у Військово-медичний клінічний центр Західного регіону, що у Львові (фото)

Разом із В’ячеславом до Львова прибула його дружина Інна. Про її розміщення заздалегідь подбали у ВМКЦ ЗР і вона постійно буде перебувати біля свого чоловіка.

Читати далі

Військові льотчики повернулися з міжнародного авіаційного показу «International Airshow-2017» (фото)

Щодня на авіапоказі в місті Радом збиралось до 100 тисяч глядачів. Переважна більшість приходили спеціально подивитись виступ українських льотчиків на Су-27.

Читати далі

Триває гуманітарне розмінування Донбасу (фото)

Данська група з розмінування є підрозділом Данської ради у справах біженців, що працює в галузі гуманітарної діяльності, пов’язаної з розмінуванням. Данська група з розмінування була заснована у березні 1997 р. Сьогодні вона перетворилася на громадський рух за заборону використання протипіхотних мін як негуманної зброї.

Читати далі

У Національній філармонії України презентували спільний українсько-німецький проект – Молодіжний симфонічний оркестр України – за участю юних музикантів обох країн (фото)

11–12 грудня 2016 року відбулися прослуховування музикантів. Попередньо надійшло 166 заявок від учнів звичайних і спеціалізованих музичних шкіл, музичних училищ і академій. Лише тридцять із них стали учасниками Молодіжного симфонічного оркестру України.

Читати далі

Міністр культури України Євген Нищук ознайомився з проблематикою діяльності заповідника «Давній Галич» (фото)

Давній Галич – столиця Галицького, а пізніше Галицько-Волинського князівств – унікальна історико-археологічна пам’ятка всеукраїнського значення. У 1994 р. на основі комплексу історичних та культурних пам’яток ХІ-ХVІІ століть було створено державний історико-культурний заповідник, який згідно з Указом Президента України одержав статус національного і офіційну сучасну назву.

Читати далі

Прокуратурою АР Крим направлено до суду обвинувальний акт щодо колишнього прокурора, причетного до незаконного переслідування заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова

Колишній прокурор відділу прокуратури Автономної Республіки Крим, який перейшов на службу до незаконно створеного органу прокуратури так званої «Республіки Крим», надав представникам окупаційної влади допомогу у проведенні підривної діяльності проти України, у тому числі шляхом фальсифікації матеріалів кримінальної справи стосовно заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільми Умерова.

Читати далі

Ми крок за кроком робимо усе, щоб повернути Донбас до мирного життя – Президент на Донеччині

Попри російську військову агресію Україна й надалі крок за кроком буде розбудовувати мирне життя на Донбасі – відновлювати зруйновану війною інфраструктуру, мости, шляхопроводи, будувати дороги, відновлювати системи водо- та теплопостачання.

Читати далі

Інспектори ОБСЄ мають спостерігати за дотриманням режиму припинення вогню 24 години 7 днів на тиждень (відео)

Саме Україна висунула ініціативу щодо «шкільного перемир’я». З 25-го серпня оголосити жорстке припинення вогню. І вже третю добу Збройні Сили України не мають бойових втрат і майже немає обстрілів з важкого озброєння.

Читати далі

Президент взяв участь у відкритті трьох реконструйованих шкіл на Донеччині (фото)

Останнім часом робочі поїздки на Донбас пов’язані не тільки і не стільки з черговою перевіркою обороноздатності української армії та озброєння війська, але і для того, щоб продемонструвати важливі кроки у відроджені регіону.

Читати далі