200 тисяч українців скористалися безвізом від початку запровадження до Дня Незалежності України

Всього з початку безвізу зафіксовано 57 відмов нашим громадянам у перетині кордону, переважна більшість з яких через не підтвердження мети поїздки та порушення європейського міграційного законодавства під час попередніх поїздок.

Читати далі

Держприкордонслужба зробила суттєвий крок, щодо технічного переоснащення органів охорони державного кордону (фото)

Завдяки підтримці керівництва держави та реалізації проектів міжнародної технічної допомоги, у прикордонному відомстві проведена значна робота по забезпеченню підрозділів Держприкордонслужби новітніми зразками техніки, озброєння та технічними засобами, у тому числі сучасними патрульними автомобілями підвищеної прохідності.

Читати далі

Секретар РНБО України Олександр Турчинов провів зустріч з Міністром оборони Естонської Республіки Юрі Луйком (фото)

Під час зустрічі співрозмовники обговорили питання поглиблення двостороннього співробітництва у військово-технічній сфері. Окрім того, велику увагу сторони приділили обговоренню стратегічних командно-штабних навчань (СКШН) ЗС РФ «Запад-2017».

Читати далі

У рамках святкування Дня Незалежності України Марина Порошенко відкрила виставку «Проект Енеїда. Візуальна історія легендарної поеми» (фото)

«Проект Енеїда» — перша виставка, що акумулює близько 200 визначних артефактів: ілюстрації, станковий живопис і графіку, театральні афіші, мультиплікацію, фото-та відеоматеріали, книжкові видання, які стосуються візуальних образів поеми Івана Котляревського, з приватних колекцій та 11 музеїв України.
Виставка триватиме у Національному художньому музеї України до 29 жовтня 2017 року.

Читати далі

Президент України провів зустріч з міністрами оборони Литви, Латвії, Естонії та Чорногорії (фото)

Петро Порошенко висловив вдячність міністрам оборони Литви, Латвії, Естонії і Чорногорії за рішучу підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, за тверду позицію щодо невизнання анексії Росією Автономної Республіки Крим та міста Севастополь, за фінансову, технічну та гуманітарну допомогу, яка надається урядами цих країн як на двосторонній основі, так і в рамках відповідних Трастових фондів НАТО.

Читати далі

Івано-Франківські гвардійці провели заняття з професійно-психологічної підготовки за програмою «Тімбілдінг» (фото)

В процесі виконання вправ було продемонстровано переваги колективної роботи, налагоджено взаємодію та спілкування між військовослужбовцями, а також було відпрацьовано навички зворотнього зв’язку.

Читати далі

Майбутні офіцери змагалися у подоланні спеціальної смуги перешкод (відео)

Вогонь, дим та значні фізичні навантаження стали справжнім випробуванням для молодого поповнення.

Читати далі

У Харкові нацгвардійці забезпечили громадський порядок на подвійному святі – День Державного Прапора та День міста (фото)

В День Державного Прапора і звільнення Харкова від німецько-фашистських загарбників урочисті заходи пройшли на проспекті Незалежності, а на Меморіалі Слави вшанували пам’ять про загиблих.

Читати далі

Гвардійці надали допомогу в ліквідації пожежі в Апеляційному адмінсуді Харкова (фото)

У будівлі Апеляційного адміністративного суду Харківської області вчора ввечері виникла пожежа, яка була викликана ударом блискавки. Загорівся дах. Площа спалаху склала 1500 кв. метрів. Пожежі було присвоєно третю категорію.

Читати далі

Представники України, Молдови та Грузії обговорили в Києві пріоритети Східного партнерства

Ініціатива “Східне партнерство” (СхП) започаткована у 2009 році в рамках Європейської політики сусідства. СхП охоплює шість країн – Азербайджан, Білорусь, Вірменію, Грузію, Молдову та Україну. Метою Ініціативи є сприяння процесам реформ у країнах-партнерах, у тому числі шляхом укладення угод про асоціацію, включаючи створення ЗВТ, а також лібералізації візового режиму між ЄС та країнами-партнерами.
П’ятий Саміт Східного партнерства відбудеться в листопаді цього року в Брюсселі.

Читати далі

СБУ затримала «артилериста» бойовиків «ДНР» у районі проведення АТО (відео)

Затриманий засвідчив, що офіцерський склад переважно був укомплектований вихідцями з Росії, у складі артилерійських розрахунків навіть корегувальниками вогню були росіяни, одягнені у військову польову форму ЗС РФ з офіцерськими знаками розрізнення.

Читати далі

На Донеччині СБУ затримала інформатора терористичної організації «ДНР» (відео)

Оперативники спецслужби встановили, зловмисник входив до складу інформаторської мережі одного з незаконних збройних формувань так званої «ДНР». Він передавав бойовикам дані про переміщення, а також місця розташування особового складу і військової техніки сил АТО поблизу лінії розмежування.

Читати далі

100 опорних шкіл, що пілотуватимуть перший клас Нової української школи, отримують підтримку як від держави, так і від місцевих органів влади (фото)

Від місцевих органів Уряд очікує матеріальної підтримки для вчителів, переобладнання шкіл, реальної уваги до того, щоб пілотні школи були забезпечені усіма допоміжними матеріалами, які будуть потрібні вчителю у пілотуванні – мобільними партами, інтерактивними та дидактичним матеріалами для дітей

Читати далі

Мінкультури звертається до СБУ з проханням щодо недопущення нелегального обігу предметів археологічної спадщини

Про випадки незаконного продажу на аукціоні “VIOLITY” старожитностей, що мають всі ознаки археологічних предметів, Мінкультури неодноразово інформувало Службу безпеки України.

Читати далі

Річний звіт Національного банку України за 2016 рік отримав бронзову нагороду на міжнародному конкурсі ARC Awards у номінації “Дизайн/графіка”

Креативна ідея Річного звіту була розроблена рекламною агенцією WHY NOT. Дизайн створено на художній інтерпретації банкнот сучасної української гривні, кольорів та елементів банкнот.
За результатами цьогорічного конкурсу золота та срібна нагороди в номінації “Дизайн та графіка” не були присуджені, а бронзову нагороду отримав Річний звіт Національного банку України. У цьому році в номінації “Дизайн та графіка” брали участь 33 учасники.

Читати далі

Національний банк скасовує останні обмеження на видачу коштів з банківських рахунків

Фізичні особи зможуть отримувати готівку в іноземній валюті або банківські метали з поточних і депозитних рахунків через каси та банкомати без обмежень за сумою.

Читати далі