Затриманим посадовцям «Укрзалізниці» обрано запобіжний захід

18 серпня Солом’янський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодовобого домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю на строк 59 днів колишньому заступнику голови «Укрзалізниці», чинним директору одного з департаментів ПАТ «Укрзалізниця» та заступнику директора однієї з філій ПАТ «Укрзалізниця».Крім того, суд зобов’язав підозрюваних здати документи для виїзду за кордон, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця проживання тощо.

Читати далі

Заява МЗС України до Міжнародного дня гуманітарної допомоги

У 2017 р. ключовим посланням Міжнародного дня визначено «Цивільні особи не можуть бути мішенню».
Особливе значення цього дня для України обумовлено гуманітарними наслідками російської агресії. За підрахунками ООН, впродовж майже трьох років військових дій РФ на Донбасі загинули щонайменше 2 500 мирних громадян України; від 7 000 до 9 000 були поранені. Війна продовжує забирати та калічити людські життя: лише у першому півріччі цього року її жертвами стали понад 400 цивільних осіб, що на 60% більше, ніж за такий же період 2016 р.

Читати далі

За добу вибухами травмовано двоє дітей – в Київській та Луганській областях

Поліція звертається до батьків та осіб, що їх заміщують, із проханням частіше роз’яснювати дітям про небезпеку, яка може їх спіткати: будь-який предмет, знайдений на вулиці або в іншому місці, може бути небезпечним. Якщо ви виявили невідомий предмет, у жодному разі не чіпайте, не пересувайте, не розкривайте його. Відійдіть від знахідки на безпечну дистанцію та одразу повідомте про неї до поліції.

Читати далі

Оркестр 2-ї Галицької бригади Національної гвардії України виступив у місті Рубіжному

На 100-річний День народження підприємства хімічної промисловості «Заря» Луганська обласна рада спільно з міською радою Рубіжного та, звісно, керівництвом підприємства влаштували справжнє свято для містян.
Загалом на площі перед міською радою зібралось понад десять тисяч мешканців Рубіжного. Тут працювало безліч розваг для дітей, відбувались показові виступи спортивних гуртків, після яких центральною вулицею пройшов оркестр 2 Галицької бригади.

Читати далі

70 павлоградських гвардійців попередили розповсюдження лісової пожежі

Вчора, майже о десятій ранку, в лісгоспі біля села Дмитрівка Павлоградського району загорівся ліс.
70 військовослужбовців Національної гвардії, 155 службовців державної служби надзвичайних ситуацій, 38 одиниць пожежної та спеціальної техніки, у тому числі два літаки Ан-32П та вертоліт Мі-8, локалізували та припинили розповсюдження вогню.

Читати далі

Запорізькі гвардійці здали майже 50 літрів крові для врятування життя людей

Серед донорів крові було багато дівчат, офіцерів, прапорщиків та тих, хто здає її вперше. За результатами дня особовий склад частини 3029 здав приблизно 50 літрів крові. Працівники медичного персоналу зазначили, що з гвардійцями працювати легко, усе організовано чітко та проходить у досить приємній обстановці.

Читати далі

Парадний розрахунок Академії Нацгвардії показав гарні результати під час тренування на Хрещатику

Участь у військових парадах Академія НГУ бере з 1931 року. Тобто, з першого року створення навчального закладу.
Перед фінальним проходженням залишається ще декілька тренувань.

Читати далі

У Нацгвардії визначили переможців з багатоборства кінологів

Протягом чотирьох днів кращі фахівці – кінологи із чотириногими друзями оперативно-територіальних об’єднань та військових частин прямого підпорядкування змагались, виконуючи вправи загальної та спеціальної підготовки службових собак.
За результатами командної першості серед оперативно-територіальних об’єднань місця розподілились наступним чином:
1 місце – команда Східного ОТО;
2 місце – команда Північного Київського ОТО;
3 місце – команда Південного ОТО.

Читати далі

Харківські гвардійці здійснили ротацію в зоні АТО

Військовослужбовці батальйонної групи 5 Слобожанської бригади прибули в пункт постійної дислокації до міста Харкова.

Читати далі

Іменем загиблого прикордонника Ростислава Черноморченка названа одна з вулиць у Кропивницькому

Заходи з увічнення пам’яті загиблого охоронця рубежу пройшли за ініціативою регіонального представництва «Української Спілки прикордонників» та за активної підтримки Адміністрації Державної прикордонної служби України.

Читати далі

Донеччина у вогні: бойовики спалюють оселі мирних мешканців

Російські найманці, застосовуючи запалювальні боєприпаси, навмисно підпалили поля та лісосмуги на лінії розмежування сторін, через що виникли пожежі у даному населеному пункті. Внаслідок вогню постраждали будинки мирних мешканців. Кілька з них вигоріли вщент.

Читати далі

Військові медики готові взятися за лікування пораненого оператора В’ячеслава Вовка

Медики повідомили, що вони готові взятися за лікування В’ячеслава, запропонувавши для цього транспортувати його до Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, що у Львові, де планують провести складну та тривалу операцію.
Допоки сім’я пораненого ще не прийняла рішення про його транспортування, триває постійний контакт військових медиків з В’ячеславом та його дружиною, з колегами лікарні Мечникова.

Читати далі

Американські військові багато чому вчаться в української армії

«Американські військові багато чому вчаться в української армії!», — аташе з питань оборони при Посольстві США в Україні полковник Пол Шмітт

Читати далі

ЦВК призначила на 29 жовтня 2017 року перші місцеві вибори у 202 об’єднаних територіальних громадах

Комісія оголосила початок виборчого процесу перших виборів депутатів сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад і відповідних сільських, селищних, міських голів з 9 вересня 2017 року.
Загалом, за попередніми підрахунками у цих виборах зможуть взяти участь понад 1 млн 330 тисяч осіб, тобто близько 4 % усіх виборців України. Зазначена кількість виборців перевищує кількість виборців шести обласних центрів України разом узятих. Зокрема, Тернополя, Херсона, Хмельницького, Черкас, Чернівців та Чернігова.

Читати далі

Затверджено список лауреатів Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України

Серед лауреатів Леонид Остальцев, співзасновник проектів “Veterano Pizza” та “Veterano Coffee”.
Розмір премії з 2016 року складає 50 тис. грн.

Читати далі

Уряд відкрив діапазон 1800 МГц для впровадження в Україні радіотехнології 4G

Вже до кінця поточного року передбачається проведення тендеру на видачу 4G-ліцензій. Очікувані надходження до державного бюджету складатимуть щонайменше 3,975 млрд грн.

Читати далі