Уряд призначив довічні державні стипендії учасникам бойових дій у період Другої світової війни

Уряд на сьогоднішньому засіданні схвалив проект Указу „Про призначення довічних державних стипендій учасникам бойових дій у період Другої світової війни 1939–1945 років”, яким передбачено призначення стипендій 7 особам із 6 регіонів України.

Читати далі

В Україні від вірусних гепатитів пролікують у 2,5 разів більше пацієнтів

У 2017 році в Україні вдасться охопити лікуванням від гепатиту в 2,5 разів більше пацієнтів, ніж у 2016 році. Це стало можливим завдяки включенню до номенклатури закупівель сучасних препаратів від вірусних гепатитів – даклатасвір та софосбувір/велпатасвір (препарати прямої дії).

Читати далі

Стоп фейк: школа, а не МОН, вирішує, якою має бути структура навчального року

Щодо структури навчального року Міністерство просить дотримуватися лише трьох правил, що регламентовані законодавством.
Перше – початок навчального року має припадати на 1 вересня.
Друге – навчання має закінчуватися не пізніше 1 липня.
Третє – канікули впродовж навчального року (не враховуючи літніх) мають тривати не менше 30 днів.

Читати далі

Коментар МЗС України у зв’язку з «візитом» президента РФ В.Путіна до міста Севастополь

Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є і залишатимуться невід’ємною частиною України в її міжнародно-визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який вже дав належну оцінку міжнародно-протиправним діянням Російської Федерації.

Читати далі

Уряд підтримав приєднання України до Декларації ОЕСР про міжнародні інвестиції і багатонаціональні підприємства

Ратифікація цієї Угоди дозволить Україні приєднатися до Декларації ОЕСР про міжнародні інвестиції і багатонаціональні підприємства, а також стати членом в Інвестиційному комітеті ОЕСР.
Це стане ще одним доказом запровадження Україною міжнародних стандартів здійснення інвестиційної діяльності, сприятиме залучення прямих іноземних інвестицій, розвитку конкуренції та інновацій, реалізації принципів та стандартів соціальної відповідальності бізнесу згідно з керівними принципами ОЕСР щодо ведення відповідального бізнесу.

Читати далі

В українських морях збільшилися випадки загибелі дельфінів

Спеціалісти припускають, що найбільш імовірною вважається епізоотія вірусного або бактеріального характеру, хоч не виключають і можливі токсикологічні (отруєння забруднюючими речовинами) та інші причини.
Попередня оцінка фахівців також свідчить, що смертність дельфінів у 2017 році помітно перевищує аналогічний показник за останні роки, хоч поки що є значно меншим порівняно з відомими в окремі попередні роки випадками епізоотій та іншими випадками масової загибелі.
До речі, підвищена смертність китоподібних спостерігається в усій морській акваторії України, а також у акваторіях Румунії, Грузії та Росії.

Читати далі

СБУ попереджає про можливу нову кібератаку на мережі українських установ та підприємств і просить дотримуватися розроблених рекомендацій

У зловмисників, які внаслідок проведеної кібератаки «Petya» несанкціоновано отримали адміністративні відомості, з’явилася можливість генерації умовно безстрокового TGT-квитка, виписаного на ідентифікатор вбудованого адміністратора системи (SID 500). Особливістю згаданого TGT-квитка є те, що за умов відключення скомпрометованого облікованого запису, аутентифікація по Kerberos буде легітимною та сприйматиметься системою. Для підвантаження TGT-квитка в адресний простір операційної системи root-повноваження не потрібні.
З огляду на наведене, а також враховуючи тривалий час знаходження в скомпрометованих 27.06.17 інформаційно-телекомунікаційних системах шкідливого програмного забезпечення, яке за своїми прихованими функціями могло виконувати підготовчу фазу для реалізації другої хвилі атакуючих дій шляхом перехоплення реквізитів керування доступом та політиками безпеки в ІТС, системним адміністраторам або уповноваженим особам з інформаційної безпеки таких систем рекомендовано у найкоротший термін провести такі дії за пропонованим порядком.

Читати далі

СБУ викрила на хабарах керівництво відділення поліції міжнародного аеропорту «Харків» (фото)

Оперативники спецслужби встановили, що співробітники відділення поліції систематично вимагали та отримували хабарі від іноземних громадян, які організовували туристичні та бізнес тури в Україну. За винагороду поліцейські не здійснювали встановленого інструкціями поглибленого огляду речей іноземців та не оформлювали виявлені адміністративні правопорушення.
Співробітники Служби безпеки України спільно з внутрішньою безпекою Нацполіції під процесуальним керівництвом прокуратури викрили на хабарах керівництво та працівників відділення поліції у Міжнародному аеропорту «Харків».

Читати далі

У Києві Голова СБУ Василь Грицак вручив співробітникам спецслужби ключі від нових квартир (відео)

Напередодні Дня Незалежності України Голова СБУ Василь Грицак вручив у Києві ключі від нових квартир кращим співробітникам спецслужби, які взяли участь у антитерористичній операції. Сорок дві квартири отримали співробітники спецслужби у двох нових столичних будинках.
За попередні два роки Служба безпеки України побудувала 914 квартир, завдяки чому в нове житло в’їхало майже три тисячі співробітників та членів їх сімей.

Читати далі

Досвід чернігівської «Мережі безпеки» перейматимуть поліцейські в інших регіонах країни

Територія, яку охоплює система «Мережа безпеки», включає навіть відділки поліції, віддалені від обласного центру до 200 кілометрів.
У системі вже працює понад 160 «розумних» відеокамер, у планах – підключення ще близько 300 таких камер. Вони не просто фіксують інформацію в полі їхнього зору, а збирають і аналізують її. Зокрема, система виявляє автомобілі, що перебувають в розшуку, інформуючи про це оператора центру і патрульні наряди.
У перспективі систему планують «навчити» розпізнавати не лише номери та марки автомобілів, але й обличчя людини. Загалом до системи планують підключити ще близько 300 таких камер.

Читати далі

Національна гвардія охороняє заповідник «Хортиця»

Вчора, 17 серпня 2017 року, Національна гвардія України у взаємодії з Головним управлінням Національної поліції в Запорізькій області приступили до спільного несення служби на о. Хортиця.

Читати далі

Триває чемпіонат з багатоборства кінологів на першість Національної гвардії України

Військовослужбовці разом із службовими собаками мали можливість показати свої вміння при проведенні пошукових дій, при проведенні змагань у виконанні спеціальної підготовки та при затриманні умовного озброєного фігуранта.
Попереду усіх учасників чекає оголошення результатів змагань та нагородження переможців чемпіонату.

Читати далі

У Нацгвардії визначили найкращий екіпаж БТР

Протягом трьох днів екіпажів виконували нормативи з водіння та вогневої підготовки, складали письмові тести зі знання озброєння та бойової техніки, виконували вправи стрільб зі стрілецької зброї. Одним із найбільш захопливих етапів стало водіння БТР в умовах пересіченої місцевості: команди долали протитанкові рови, проходили мінні поля та демонстрували високий клас водіння в обмеженому просторі, на підйомах і спусках.
Найкращим екіпажем на БТР-3Е та 4Е став екіпаж військової частини 3027 Північного ОТО, а на БТР-60 та 70 – екіпаж військової частини 3003 Південного ОТО, які набрали найбільшу кількість балів у загальному заліку, виборовши жаданий кубок та повагу колег.
На закриття змагань приїхала й мати Максима Мушти. Олена Іванівна подякувала усім за пам’ять про її сина та прочитала зворушливий вірш про синів, які захищають державу та їхніх матерів.

Читати далі

У Чернігові поліцейські інструктори з особистої безпеки отримали сертифікати про кваліфікацію міжнародного зразка (фото, відео)

16 українських поліцейських з тринадцяти регіонів України пройшли інтенсивний курс навчання з особистої безпеки, за програмою канадських партнерів. Сертифікати про кваліфікацію сьогодні, 18 серпня, їм вручив голова Національної поліції України Сергій Князєв.
За підтримки Канадської поліцейської місії, українські поліцейські з Рівненської, Житомирської, Дніпропетровської, Харківської, Донецької, Полтавської, Херсонської, Кіровоградської, Київської, Житомирської, Черкаської, Сумської та Чернігівської областей пройшли курси інструкторів з особистої безпеки. Навчальні збори відбувались на базі тренінгового центру Головного управління Національної поліції в Чернігівській області.
Під час навчань поліцейські мали змогу ознайомиться з міжнародними практиками, які раніше на території України не застосовувалися.

Читати далі

У МВС презентували Тренінгову програму EUAM у галузі інформаційних технологій

МВС та Консультативна Місія ЄС приділяють значну увагу розвитку структури управління ІТ-сервісами, кібербезпеці та менеджменту інформації в рамках реформи сектора цивільної безпеки України. Мета започаткованого проекту – професійна підготовка керівників та ключових фахівців усіх ІТ-служб системи органів МВС в контексті розвитку єдиної ІТ-інфраструктури та її захисту від зовнішніх загроз.

Читати далі