Новости дня. 11 августа 2017 года

Пятница своими новостями гарантирует нам интересную следующую неделю, а сами новости у нас сегодня будут с глубоко милитаристским уклоном.

Читати далі

Світ 11 серпня. Результати дня

Загострення ситуації на Корейському півострові, агресивні вибори в Кенії, зіткнення потягів в Єгипті, новий виклик «Facebook», розслідування проти соцмереж Китаю, конфлікт між Лаосом та Камбоджею та багато іншого.

Читати далі

Вишивальницю ікон нагородили медаллю “Патріот України”

Ольга Лукань за шість років встигла вишити близько 50 ікон, хоча, за словами дівчини, робити це їй не легко, бо прикута до інвалідного візка та потерпає від зниження судинного тиску.

Читати далі

Щодо бюджетного відшкодування ПДВ

Органи Казначейства забезпечили відшкодування податку на додану вартість на рахунки платників податку суми бюджетного відшкодування податку на додану вартість на загальну суму 162,0 млн грн (100% від визначеної суми).

Читати далі

Восени зміняться правила перевезення неповнолітніх дітей без супроводу

Неповнолітні діти мають право подорожувати без супроводу з 5 років (зараз – з 2 років). Поправка вступає в дію з 23 жовтня 2017 р.
Також зазначеною поправкою до Пасажирської відомості внесено графу «Громадянство».

Читати далі

Омбудсмен: Посадову особу Міноборони визнано винною у порушенні законодавства про звернення громадян

Заявник звертався з проханням посприяти в отриманні одноразової грошової допомоги у зв’язку з отриманням групи інвалідності. Посадова особа надала відповідь на звернення з порушенням терміну.
Солом’янський районний суд міста Києва визнав винним головного спеціаліста відділу контролю за станом соціальних виплат військовослужбовцям 27 управління Міністерства оборони України у вчиненні адміністративного правопорушення за несвоєчасне надання відповіді на звернення, але, враховуючи малозначність вчиненого правопорушення, особу порушника, його щире каяття у вчиненому, суд вважав за можливе звільнити його від адміністративної відповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Читати далі

Bitcoin не має визначеного правового статусу в Україні

Для вироблення спільної позиції щодо правового статусу Bitcoin та його регулювання Національний банк започаткував діалог із Міністерством фінансів, Державною фіскальною службою, Державною службою фінансового моніторингу, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку, а також Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.
За участю вказаних державних установ це питання буде розглядатися на найближчому засіданні Ради з фінансової стабільності, яке планується провести до кінця серпня.

Читати далі

Пенсійна реформа ліквідує залежність матеріального добробуту пенсіонерів від доброї волі політиків

Перегляд пенсійного забезпечення відбуватиметься не епізодично, раз на п’ять чи раз на десять років, а щорічно – у відповідності до формули розрахунку, яку закладено в проект реформи. Таким чином, створюється модель, за якої матеріальне становище пенсіонера не залежатиме від доброї волі високопосадовців.

Читати далі

Цивільні суди Донбасу не в змозі об’єктивно розглянути справи військовослужбовців ЗС України

Справи стосовно військовослужбовців щодо правопорушень вчинених в зоні воєнного конфлікту повинні розглядатись перш за все компетентним судом з дотриманням принципу верховенства права — неупереджено і об’єктивно.
Випадки упередженого розслідування кримінальних проваджень та подальший розгляд їх судами, що знаходяться в районі АТО ще раз підтверджують необхідність відновлення діяльності військових судів. Військові суди — це не повернення до часів СРСР. На сьогодні діяльність військових судів ефективно здійснюється в більш як 40 країнах світу в тому числі в 12 країнах Європи. Фактично кожна 5 держава, яка має свою армію, має військові суди.
Законопроект щодо відновлення військових судів уже розроблено. Згідно з ним планується створити близько 12-14 гарнізонних судів, Військовий апеляційний суд та Військову палату. Також в перспективі передбачається передати до юрисдикції військових судів справи щодо амністії учасників незаконних збройних формувань.

Читати далі

Суди над деякими військовослужбовцями — частина гібридної війни

Під час розгляду справ судами Донецької та Луганської областей непоодинокими є моменти безпідставних обвинувачень на адресу військовослужбовців. Також у правозахисників виникає чимало питань до обрання запобіжного заходу. Зокрема доволі часто наших військовослужбовців утримують в одній камері разом із бойовиками, що неприпустимо. Наприклад, військовослужбовець під час виконання обов’язків військової служби в раойні АТО захищався від нападу, а йому інкримінують замах на вбивство.

Читати далі

Коментар МЗС України у зв’язку з запровадженням Російською Федерацією в односторонньому порядку обмеження на морське судноплавство через Керченську протоку

Будівництво мосту через Керченську протоку є незаконним відповідно до міжнародного права, оскільки Україна, як прибережна держава по відношенню до Кримського півострову, не надавала згоду на таке будівництво.

Читати далі

Справи проти військовослужбовців повинні розглядатися об’єктивно та неупереджено і відповідними кваліфікованими органами

Участь військовослужбовців у проведенні антитерористичної операції не завжди сприймається належним чином суддями Донецької та Луганської областей. Мають місце тривалі терміни розгляду справ, а також випадки тиску на затриманих військовослужбовців з тих чи інших причин. Іноді виникає упередженість деяких суддів та негативне їх ставлення до діяльності Збройних Сил України.

Читати далі