Треба швидко розумнішати

Дурні – навчаються на власних помилках, розумні – на чужих , а одноклітинні організми взагалі не здатні до навчання.

Тенденція в світі дуже неприємна – до влади починають приходити популісти, обіцяючи “насєлєнію” просте вирішення складних питань, чого просто не може бути.

В Молдові поки виграє соціаліст Додон – відомий своєю прорфською позицією.

В Болгарії вибори виграє соціаліст Радаєв – з прорфською позицією.

У Франції непогані шанси у правої Лє Пен, та соціаліста Саркозі – обидва відомі своєю прорфською позицією.

У США, всупереч прогнозам (моїм також) виграв повністю непередбачуваний Трамп, без сформованої команди. Він не буде “другом” кремля, але, я гадаю, що він також не буде другом України, тому що він не політик, а підприємець.

В Німеччині також праві набирають вагу.

В Англії догралися до брекзіту.

Тобто бачимо, що кількість наших друзів – зменшується, кількість некерованих процесів буде збільшуватися, бо популізм може призвести тільки до погіршення та поглиблення проблем.

А тепер ще бачимо що рф починає качати Україну зсередини, використовуючи своїх агентів впливу, добре фінансуючи їх, бо всі попередні плани зі знищення України гучно провалилися. Я вважаю, що в першу чергу через владу, яку ми разом обрали. Яка не є російською агентурою.

Так, в мене багато питань до неї, насамперед до міністра МВС. Але це особливості нашого суспільства.

Тому ми постаємо перед вибором – ми розумнішаємо, та перестаємо сподіватися на дива від популистів, або ми є одноклітинні організми, і ще через рік ми втратимо усі досягнення здобути кров’ю.

Тому треба швидко розумнішати. Бо часу в нас з вами вже нема.


Автор