Про Саакашвілі

Все, що я думаю про ситуацію навколо Саакашвілі: Міхо провалив роботу в області, і відставкою прагне врятувати свій рейтинг. Президент переоцінив власні можливості впливати на Саакашвілі, і це мало не привело до реваншу ЮВТ через перевибори, які активно провокував у тому числі керівник Одеської області, поставивши власні амбіції набагато вище інтересів країни. З цієї позиції вважаю дане призначення – помилкою Президента, яку і я, у тому числі, активно підтримував, також вважаючи, що Міша буде в одній команді, а не почне власну гру.

Версію, що Міхо добивався відставки Яценюка в інтересах Порошенка – не сприймаю, тому що перевибори, які були дуже ймовірними у результаті цих дій, значно послаблювали саме ПП, і він не міг цього не розуміти. Також мені незрозумілі версії, що команда Міхо не критикувала Порошенка: раджу ознайомитись з численними маркерами по типу “при Януковичі було краще”, “нафталіновийБальцерович”, які посипались з того моменту, як Саакашвілі почав тісно спілкуватись з іграшковими “антикорупціонерами” одного відомого російського олігарха, а також перечитати набір взаємовиключних параграфів у фейсбуці Давіта.

Поняття не маю, як відреагує Президент на цю відставку. Побажаю лише, щоб в Одеській області нарешті завершилась гра в імітацію реформ, і почались реальні реформи. Щодо політичних перспектив Саакашвілі – все буде залежати від того, чи хтось наважиться вкладати у це великі кошти (і тут уважно буде потрібно спостерігати, хто саме це зробить), без котрих, вочевидь, ніяких перспектив не може бути, окрім, як намальованих відсотків у якомусь черговому замовному опитуванні.

UPDT: Коментар прес-служби АПУ щодо заяви про відставку М.Саакашвілі: “Якщо Кабінет Міністрів України внесе подання, Президент України підпише відставку М.Саакашвілі. При цьому БУДУТЬ ПРОАНАЛІЗОВАНІ СПРАВЖНІ ПІДСТАВИ для його звільнення ”


Автор