Старт “Антареса”

17 жовтня компанія Orbital АТК запустила ракету Antares, яка доставить вантажний космічний корабель Cygnus до Міжнародної космічної станції. Апарат запущено з Mid-Atlantic Regional Spaceport (MARS) на острові Воллопс, штат Вірджинія. Це шостий політ на МКС для Orbital АТК.

Ракету-носій «Антарес» створено американською компанією Orbital Science Corporation в рамках міжнародної кооперації за участю підприємств України.

Основна конструкція першого ступеня РН «Антарес» розроблена Конструкторським бюро «Південне», виготовлена «Південним машинобудівним заводом ім. О. М. Макарова» в кооперації з українськими підприємствами «Хартрон-АРКОС» (Харків), «Київприлад» (Київ), «Хартрон-ЮКОМ» (Запоріжжя), «ЧЕЗАРА», «РАПІД» (Чернігів) та ін.

Ракета-носій призначена для доставки вантажів на Міжнародну космічну станцію, а також для запуску комерційних і державних космічних апаратів.

http://www.ukrinform.ua/rubric-technology/2103298-ukraini-treba-zajmati-nisi-v-osvoenni-kosmosu-aki-zvilnae-rosia-valerij-calij.html

Автор