Як у Раді не обговорили візовий

Як мало би бути: коаліція після спільних нарад, проаналізувавши всі ризики, чітко визначивши, що дане рішення сьогодні нам на користь, і провівши роботу у ЗМІ з ознайомленням, спільно би винесла пропозицію ввести візовий режим з РФ. Соцмережі, розуміючи, що дане рішення є зважене, а ризики – враховані, допомогли би знайти додаткові голоси. Голосування, рішення прийнято у першому читанні, далі ідуть напрацювання, аналізується реакція, звіряються ризики, голосується у цілому.

Як було (моя версія): Парубій, споглядаючи на черговий арешт у РФ, на цей раз нашого журналіста, без попереднього узгодження зі всією коаліцією, пропонує ввести візовий режим з РФ. Соцмережі дану пропозицію приймають на ура, оппоблок прогнозовано перелічує мінуси, і закликає не голосувати, Юлька ніби підтримує, але при цьому висуває ще 9999 вимог, що рівнозначне – голосів не дамо, Народний фронт реагує на реакцію соцмереж, і активно просуває питання на четвер, Клімкін, споглядаючи це все, обережно питається: “А чи хтось ризики прорахував”? В цей момент стає зрозуміло, що ніякого попереднього погоджування не було, а це значить, що нас чекає срач, і, у кращому випадку, не більше 80 голосів з БПП, тут для чогось вилазить Гончаренко, та своїм “БПП не буде голосувати” на рівному місці лупить по рейтингу своєї ж фракції, починається зрада, на яку Гринів через декілька годин реагує “Це особиста думка Гончаренка”, що вже не особливо допомагає, на фоні такого дурдому у Раді затягується час по обговоренні мораторію на землю, де 150 виступів нардепів на одну, і ту саму тему, до візового черга не доходить, робочий день завершено. У підсумку: не зрозуміло, навіщо починали, якщо не було спільної позиції, не зрозуміло, навіщо БПП вдарив по своєму рейтингу передчасною заявою, не зрозуміло, чому ВРУ затягувало час, якщо так впевнено анонсували на четвер. Результат: коаліція сама себе лупить на радість ОппоЮлькам.

Злість бере, потім згадую, шо наша Рада така сама, як ми: і сказати не подумавши, і не організуватись, і не вивчити питання попередньо (купа часу було ж), і не узгодити заяви. Пишу цей пост, щоб на майбутнє хоча б спробували врахувати помилки, і таких непорозумінь уникали, ми сьогодні не маємо права на подібне.

Автор