Економ-тиждень. 28 вересня – 4 жовтня

Нарешті – вчасно. Щосереди – #Економ_тиждень!

Економічні новини України і світу – все, що стосується нашої країни.

АКТИВ. Доходи населення України в II кварталі 2016 року становили 468 млрд 415 млн грн, що на 14,3% більше, ніж за аналогічний період 2015 року.

ПАСИВ. Господарський суд Києва ухвалив рішення про часткове задоволення позову ТОВ “Укррослізинг” до КП “Київський метрополітен”, зобов’язавши відповідача сплатити 737 млн гривень із заявлених позивачем 3,3 млрд. гривень заборгованості за поставлені у 2009 році 100 вагонів метрополітену.

АКТИВ. Україна отримала 1 млрд доларів під гарантії уряду США.

ПАСИВ. Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз заявив, що всі вугільні підприємства регіону працюють гірше, ніж в минулому році.

АКТИВ. Заборгованість підприємств перед “Нафтогазом” скоротилася до 21,2 млрд гривень.

ПАСИВ. Україна опустилася на 85 місце в рейтингу глобальної конкурентоспроможності. Про це повідомляється в “Звіті про глобальну конкурентоспроможність 2016-2017”, опублікованому Світовим економічним форумом.

АКТИВ. Вищий госпсуд відібрав у російських інвесторів “Запорізький алюмінієвий комбінат”.

ПАСИВ. В Україні (без урахування тимчасово окупованій території Криму, м. Севастополя та частині зони антитерористичної операції) середня заробітна плата в серпні 2016 р. склала 5 тис. 202 грн, що на 3,2% менше, ніж у липні 2016 р.

АКТИВ. Верховна Рада України встановила нульову ставку ввізного мита на імпорт брухту чорних металів.

ПАСИВ. Кабінет міністрів Республіки Молдова прийняв рішення про тимчасову заборону імпорту з України тварин, сприйнятливих до вірусу африканської чуми свиней (домашніх свиней і диких кабанів).

АКТИВ. Єврокомісія збільшила квоти для України на деякі сільгосппродукти і промтовари.

АКТИВ. Вимоги “Нафтогазу” до “Газпрому” зросли до 28,3 млрд доларів.

АКТИВ. Заборгованість населення України по оплаті житлово-комунальних послуг у серпні 2016 р. порівняно з липнем 2016 р. дещо зменшилась і на кінець серпня склала 12,4 млрд грн.

Слідкуємо. Рахуємо. Заробляємо. І до зустрічі за тиждень!

Автор