Про тарифи

Продовжимо про тарифи.

Виходю на Google. Набираю в пошуці “собівартість українського газу”. І що ж я дізнаюся?

Екс-прем’єр Арсеній Яценюк у вересні 15-го року оцінив собівартість українського газу у $70-100 за тис кубів, але додав – “в цю собівартість не входить найосновніше – інвестиції, які нам необхідні для того, щоб бурити нові свердловини”.

http://www.theinsider.ua/business/55fbede61cd9b/

Голова правління ПАТ “Укргазвидобування” Сергій Костюк влітку 15-го сказав таке: “близько 70% витрат на матеріально-технічні ресурси у нас прив’язано до долара – ті ж труби, які ми купуємо у “Інтерпайпу”… Ми довго дискутували всередині компанії про рівень економічно обґрунтованої ціни, яка б дозволила компанії розвиватися, вийшло – близько 150-200 доларів за тисячу кубометрів”

http://www.epravda.com.ua/news/2015/06/4/545261/

На запит Укрінформу НАК “Нафтогаз України” та ПАТ “Укргазвидобування” підрахували, що обгрунтована собівартість газу українського видобутку становить 5430 грн/тис. куб. м або $319,4. при курсі при курсі 17 грн/дол.

http://zaxid.net/news/showNews.do…

Цю цифру було розкритиковано експертами. Експерти наполягають що реальна собівартість українського газу становить $100-120 за тис куб, при цьому визнають що собівартість сланцевого газу з Юзівського та Олеського родовищ експерти Chevron і Shell оцінили у $ 250 за тис куб.

Це при їхніх то технологіях і обсягах інвестицій!

http://ukr.segodnya.ua/…/pochemu-sebestoimost-gaza-ukrainsk…

Шановні свідки “низької ціни на газ без субсидій”! З якого перепою ви взяли що собівартість українського газу становить $ 16 – 25 за тис. куб.?

Що визнаєте таке, чого незнають керівники уряду, Нафтогазу і Укргазвидобування?

Де інтерв’ю з тим чиновником, що вкладає таку розкладку ціни?

Хто той пересічний газовщик Васильович, що здав вам головну державну таємницю України – справжню собівартість газу?

Наразі українець платить за газ $ 257 за тис. куб. Поляк, словак, латиш і литовець – майже удвічі більше. Розкажіть мені що в них з/п як у німців, французів чи шведів. Слабо?

Автор