Про реальні загрози для волонтерів

Останнім часом в мережі побільшало постів волонтерів про те що за ними почали стежити. Ситуація банально схожа – у всіх випадках біля житла/офісу волонтерів пасеться таксі, яке ніхто не викликав. Стоїть годинами. Щось виглядає.

У всіх випадках ідеться про волонтерські групи невеличкі, зрадофільських настроїв, які всі мають розкручені блоги на соцмережах. Всі натякають, що це влада готує їм розправу “за роки принижень”.

Моя думка така.

Шановні волонтери-зрадофіли. Я знаю що вам ду-у-у-уже хочеться, аби ваша писанина на ФБ створювала владі бодай якусь загрозу. Так от з власного досвіду і за власними спостереженням кажу: ці ваші просторікування про вашу загрозу для влади, найбільш нагадують просторікування реконструкторів про те, що вони створюють якусь загрозу владі, бо вони, мовляв, – альтернативна армія. При тому, що більшість цієї “армії” десантний норматив по бігу не виконає.

Шкода яку завдає владі пересічний волонтер-зрадофіл – ніщо порівняно зі шкодою яку створить їй проблема з будь-яким волонтером-зрадофілом, чутку про яку миттю розтиражують політботи, а за ними підхоплять рідні корисні ідіоти та ресурси ворога.

Чи означає це що цим волонтерам нічого не загрожує? На жаль, НІ.

Загрожує. Сильно загрожує.

По-перше їм загрожує увага окремих бійців добробатів та частин ЗСУ, які бували в їхніх помешканнях та отримували допомогу. Серед типів, що прощодили через помешкання/офіси волонтерів мені довелося побчити чимало осіб в яких на лобах великими літерами було написано “ЗОНА” (аж ніяк, не АТО). Вовка скільки не годуй – в ліс дивиться, я дивуюся як ми досі не маємо чуток про гучні пограбування волонтерських організацій. З грішми зараз важко, з мародерством борються, хто вам сказав, що не знайдеться бажаючих?..

Не вірите? Анна Політковська пів життя поклала на захист прав чеченців – убили її саме чеченці.

Довго пам’ятають зло – добро забувають швидко.

По-друге. Волонтерам-зрадофілам дуже загрожують окремі політики, в тому числі – дотичні до добробатів і частин, що отримували допомогу у тих самих волонтерів. Чиї думки і чутки ті волонтери широко тиражували. Які з початком сессії ВР активізуються на всю.

Обстановка в країні для них загрозлива. Банкова протягла через ВР судову реформу. Подейкують про те, що до кінця року буде сформований Вищий суд і піде чистка судів на всіх рівнях. Е-декарування убило добробут багатьох чинуш і нардепів. Справа Онищенко вдарила по мутних схемах на газі. НАБУ і ГПУ показали перші успіхі. Міжнародні агенції вперше за два роки відмітили динаміку зростання української економіки – єдиної в СНД.

Вам, звісно, те – пустий звук, допоки ви не зможете зайти в супермаркет і купити з вмісту гаманця коньяк “Наполеон” з устрицями і БМВ на здачу – то не зростання економіки. Профі-економісти вважають інакше, а на шару солодкий тільки оцет.

Опір системи реформам – скажений. Парламентська опозиція не змогла прдавити дострокові вибори у ВР весною – вона на британський прапор розірветься аби продавити їх восени. Час працює проти неї.

Саме тому відомі ЗМІ зараз відверто забилися в істериці. Саме тому скандал роблять збудь-чого. Саме тому зараз парламентським борцунам в нагоді стане будь-яка ситуація штибу “влада ідіотів гнобить патріотів”.

Наприклад – напад на житло/офіс котрогось з невеличких але розкручених волонтерів. Бажано – кількох.

Зробіть, будь ласка, висновки.

Автор