Про панів, хлопів і газ

Юлія Тимошенко пропонує розділити громадян на верстви?

Цитата: “Потрібно поділити всіх споживачів на категорії. Якщо споживають великий обсяг газу – а це великі квартири, будинки, басейни – поставте їм ціну на газ, удвічі вищу за ринкову, але для людей поставте окупну ціну, яка не приносить збитку видобувним компаніям…”

В таких висловлюваннях мені більше за все цікавий механізм його реалізації. Нині – все зрозуміло. Існує тариф (високий). Якщо ти маєш право на субсидію – ти сам береш документи про інвалідність, про малозабезпеченість, про участь в АТО, тощо, і сам доводиш своє право платити менше. Є дві категорії людей, пільговики (пенсіонери, незаможники та заслужені ветерани) і повноцінні громадяни – здорові чоловіки і жінки здатні платити по тарифах. Якщо не здатні – Збройні сили чекають на всіх.

А як Тимошенко ділитиме громадян на категорії?

Сам громадянин “ділитися” не зацікавлений, риба шукає де глибше, громадянин – де дешевше. Простих рішень нема, якщо судити просто за трудовою, то я від початку війни – безробітний (бо фрілансер). Тобто платити маю менше за всіх. Фрілансерів і підприємців, що працюють без оформлення такий підхід влаштовуватиме цілковито, багатіїв що перепишуть садиби на непрацюючих дружин, а самі випишуться – так само.

Значить треба створювати окрему службу, яка б перебирала бази ДАІ (які у вас машини?), бази БТІ (яку нерухомість ви маєте), перевіряла якими акціями ви виволодієте і присвоювала б вам категорію, так? Скільки часу займе цей процес? Хто фінансуватиме таку “геральдичну контору”?

Саме геральдичну. Бо розподіл громадян за обсягами наявного майна й доходів – в історії нашої країни таке вже було. Настільки було, що я й зараз знаю село на Львівщині, де мамця на повному серйозі заявляє синові: “Я переживу якщо ти обдружишся з китаянкою, але не винесу якщо ти до нас в хату приведеш хлопку!” Нащадки вроджених шляхтичів – не підходь близько!

То аби Юлія Володимирівна не ламала собі голову як назвати пропоновані нею категорії громадян за платоспроможністю, пропоную вже зараз: “князі, шляхта, хлопи, бидло”. Вигода подвійна. І реаліям відповідає і престижності додає, не комільфо все ж таки маючи прибуткову компанію і пару меринів у гаражі – належати до бидла. Згодні?

А на верстви поділити нас Тимошенко пропонує вже й так.

Автор