Робоча поїздка Президента на Донеччину (фото, відео)

Відновлення Донбасу сьогодні – серед моїх пріоритетів. Ми маємо забезпечити мир, безпеку людей, відновлення інфраструктури, розвиток території деокупованого Донбасу. Ми також маємо вжити дієвих заходів для протидії терористичним актам, захисту від елементів гібридної війни та забезпечення інформаційної безпеки.Впевнений, що новий Голова Донецької ОДА Олександр Куць з цими завданнями впорається. З перших днів агресії РФ Олександр пішов добровольцем, був у складі бойових груп СБУ. Він має аналітичний склад розуму, досвід і його знає та поважає Донбас.

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 22. Juni 2018

 

Президент про ухвалення Закону «Про валюту»: Це право українців відчувати себе вільними

Президент Петро Порошенко зазначає, що на прийняття нового Закону «Про валюту» країна чекала довгі 25 років. «Я переконаний, що це важливо для українців, як право українця відчувати себе вільним», – сказав Президент під час робочої поїздки на Донеччину.

Петро Порошенко також відзначив важливість цього Закону для інвесторів.

Глава держави наголосив, що новий Закон замінює декрет про валютне регулювання, який був затверджений «фактично в економічних умовах радянської економіки».

«Українська економіка була неконкуретноздатною, тому що за 25 років жодна влада не знайшла в собі мужності, і сили, і політичної волі для того, щоб оголосити цей перший, серед ніших актів економічної свободи, які я пропоную парламенту і країні», – зазначив Петро Порошенко.

Президент наголосив на важливості забезпечення цим Законом ще однієї серед інших економічних свобод, а саме – свободи руху капіталу.

«Товари і послуги ми врегулювали з Європейським Союзом укладанням Угоди про Асоціацію та Угоди про поглибленну та всеохплюючу зону вільної торгівлі, яка змітає кордони для 99,5 % українських товарів», – сказав Петро Порошенко. «Минулого року, 11 червня був введений, після напруженої боротьби, безвізовий режим», – додав Президент, наголосивши, що це дало можливість вільного пересування для українців країнами Європи. Він нагадав, що отриманню безвіза передував план впровадження реформ зі 144 пунктів, які «ми разом з вами блискуче виконали».

«І українці отримали право подорожувати без віз, або отримуючи візу на кордоні, в більш ніж 120 країн світу. Український паспорт входить в 30-ть найбільш цінних паспортів світу», – підкреслив Петро Порошенко.

«Залишився ще один безвіз – фінансовий. Ключовий принцип ідеології цього Закону полягає в наступному – заборонено те, що окремо зазначено державою. Все решта – вільно», – наголосив Президент та нагадав, що до цього часу, в декреті, що діяв всі ці роки, працював зворотній принцип: «дозволено лише те, що записано в декреті, решта – заборонено».

Глава держави зазначив, що зі вступом в дію нового Закону дозволено відкривати рахунки, якщо «ти сплачуєш податки і якщо інформуєш, що це твій рахунок і ти є кінцевим бенефіціаром». «Ми відійшли від радянської традиції, що кожен підприємець, який відкриває рахунок за кордоном, злочинець. Сьогодні все навпаки», – додав він та підкреслив, що цей Закон стосуватиметься великої кількості українців.

Джерело

 

Президент представив нового очільника Донецької ОДА: Наше спільне завдання – мир, безпека людей, відновлення і розвиток територій

Президент Петро Порошенко представив нового очільника Донецької обласної державної адміністрації Олександра Куця.

Глава держави зазначив, що під час вибору кандидатури на посаду очільника Донеччини керувався двома факторами – необхідністю забезпечення безпеки на території Донецької області та розробки вичерпного переліку заходів, щоб наблизити Україну до миру.

«Олександр Іванович з перших днів війни був також добровольцем на фронті, тільки в складі бойових груп СБУ», – розповів Глава держави. Він зауважив, що Олександр Куць – людина, яка рішуче йде в бій, має аналітичний склад мислення, дуже добре відома на Донбасі. Він знає, шанує і поважає Донбас та його мешканців.

«Я переговорив з Олександром Івановичем і наголосив на тому, що перший пріоритет – мир, безпека людей, відновлення інфраструктури і розвиток територій. Це є наше спільне завдання», – розповів Президент. Глава держави також відзначив необхідність забезпечити залучення наявних сил та засобів для участі у протидії диверсійним проявам, терористичним актам, захисту від елементів гібридної війни, розвитку інформаційної безпеки на території Донецької області.

«Дуже важливо, щоб ми на сьогоднішній день сприяли вирішенню питань щодо обладнання і забезпечення функціонування контрольно-перепускних пунктів в’їзду-виїзду з тимчасово непідконтрольних територій, і створили нормальні умови комфорту. Не має там бути контрабанди, нелегальних фінансових потоків, які фінансують терористичну діяльність і проти яких ефективно боровся пан Олександр на своїй попередній посаді», – наголосив Петро Порошенко.

Президент також наголосив на важливості співпраці з силами операції Об’єднаних сил (ООС), силовиками та народними депутатами. Глава держави закликав парламентарів підтримати нового очільника Донеччини: «Ви маєте працювати як проукраїнська ефективна єдина команда».

Крім того, Глава держави назвав пріоритетом розвиток і захист малого та середнього бізнеса. «Дуже важливо буде і забезпечення проведення реформи децентралізації, реформи освітньої, щодо малої приватизації», – додав Президент. Він також відзначив важливість місцевих ініціатив.

«Втомлене суспільство має відчути позитивні зміни. Це і дорожнє будівництво, і відкриття шкіл, дитячих садків. Надзвичайно важливо, щоб не зупинялося відновлення зруйнованої інфраструктури», – наголосив Глава держави.

Президент підкреслив: «Я – оптиміст. Впевнений, що нам вдасться розгорнути миротворчу операцію. Впевнений, що нам вдасться принести мир. Впевнений, що відмінність життя на окупованій території і на звільненій території є кардинальною. І це від нас з вами залежить створити відповідний клімат для людей – безпечний, комфортний, захищений, з економікою, що розвивається».

Петро Порошенко також подякував за роботу Павлу Жебрівському та наголосив, що він є справжнім патріотом. «Людина, яка в 2014 році, на відміну від багатьох, які демонструють свій патріотизм у Фейсбуці в складі потужної «диванної сотні», а вже навіть не сотні – тисячі, Павло пішов добровольцем у 54-й окремий розвідувальний батальйон. Пішов не полковником, навіть не майором – пішов старшим сержантом. І весь час найнапруженіших бойових дій, які були в 2014-му – на початку 2015-го років, Павло з ризиком для життя захищав українську землю і є учасником бойових дій», – сказав Глава держави. За його словами, Павло Жебрівський також має дуже добрий досвід боротьби з корупцією, а на посаді Голови Донецької ОДА багато зробив, щоб забезпечити відновлення інфраструктури Донбасу і забезпечити мир, стабільність, спокій для людей Донбасу.

Глава держави зауважив, що нині колишній очільник Донецької області теж має дуже важливу роботу і висловив сподівання, що його професіоналізм, патріотизм і порядність сприятимуть ефективності роботи на нові посаді.

У свою чергу, Олександр Куць подякував за довіру. «Не підведу і буду максимально докладати зусиль для того, щоб Донецька область розвивалась ефективно. І основними пріоритетами для нас лишається безпека, інформаційна безпека, розвиток інфраструктури і економіки регіону», – зазначив він. За його словами, оскільки в регіоні зараз не просто, тривають бойові дії, пов’язані з російською агресією, відбувається постійна співпраця з військовими, з командуванням ООС.

«Ми жодним чином не будемо забувати, що по ту сторону лінії розмежування проживають громадяни України», – наголосив Олександр Куць, відзначивши, зокрема необхідність удосконалення контрольних пунктів в’їзду-виїзду.

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №177/2018
Про звільнення О.Куця з посади начальника Головного управління Служби безпеки України в Донецькій та Луганській областях

УКАЗ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ №178/2018
Про призначення О.Куця головою Донецької обласної державної адміністрації

Джерело

Автор