Повідомлено про підозру учасниці організації та проведення «референдуму» навесні 2014 року на Луганщині

Прокурором Луганської області повідомлено про підозру екс-депутату Марківської селищної ради за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 110 КК України (вчинення умисних дій, направлених на зміну меж території та державного кордону України, на порушення порядку, встановленого Конституцією України, повторно за попередньою змовою групою осіб).

Досудовим розслідуванням встановлено, що депутат селищної ради в травні 2014 року спільно з іншими особами організувала 8 виборчих дільниць для проведення так званого «референдуму» на території Марківського району Луганської області. Депутат складала списки осіб, які брали участь у так званому «волевиявленні», та видавала їм бюлетені для голосування.

Після проведення вказаного «заходу» разом з іншими особами, стосовно яких є окремі кримінальні провадження, остання передала «бюлетені» представникам так званої «Луганської народної республіки» для подальшого підрахунку та оголошення «результатів».

Довідково: санкція ч. 2 ст. 110 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з конфіскацією майна або без такої.

Джерело