На Київщині перепоховані останки п’яти солдат Другої світової війни (фото)

Колектив Академії Служби безпеки України продовжує роботу з увічнення пам’яті Героїв, які віддали життя за Батьківщину.

Напередодні Дня скорботи і вшанування пам’яті жертв війни відбулося перепоховання останків п’яти воїнів Другої світової війни, знайдених курсантами Національної академії СБУ спільно з дослідниками Всеукраїнської громадської організації «Закінчимо війну».

На мітинг-реквієм, який пройшов у селі Борщів на Київщині біля меморіального комплексу «Баришівський котел» зібрались керівництво і курсанти Академії, представники місцевої райдержадміністрації та районної ради, пошуковці, духовенство, ветерани-афганці, воїни АТО та  громадські активісти.

Т.в.о. ректора НА СБУ Олександр Фармагей наголосив, що віроломна війна забрала мільйони нерозквітлих українських доль, мрій і задумів.

«На жаль, і дотепер нам, нащадкам, невідомі імена всіх тих, хто захищав ціною власного життя нашу землю від окупантів. Але завдяки самовідданій роботі пошуковців, громадських організацій і небайдужих патріотів, ми доводимо історичну правду та відновлюємо справедливість. Ці п’ять солдатів, які сьогодні будуть відспівані та гідно поховані, залишаться для нас безіменними Героями, однак ніхто з них не забутий»,– підкреслив він.

Представники органів місцевої влади висловили щиру вдячність дослідникам, керівництву Служби безпеки України та Академії, а також курсантам за небайдужість до історичного минулого нашої країни, активну громадянську позицію і людяність.

Поминальну панахиду за загиблими у Другій світовій війні провів настоятель Святотроїцької парафії отець Дмитро. Хвилиною мовчання учасники заходу вшанували воїнів усіх поколінь, які втратили життя на дорогах війни.

Джерело

Автор