Президент України прийняв Міністра закордонних справ Латвії

Президент України Петро Порошенко прийняв Міністра закордонних справ Латвійської Республіки Едгарса Рінкевичса.

Президент висловив вдячність Латвії за незмінну підтримку суверенітету і територіальної цілісності України, солідарність та допомогу  латвійської сторони у протидії російській агресії, а також засудження та невизнання незаконної окупації Криму.

Глава держави високо оцінив послідовну позицію Латвії щодо необхідності продовження Європейським Союзом санкцій проти Росії до повного відновлення територіальної цілісності України, включно з Кримом.

Президент Порошенко поінформував Міністра Рінкевичса про ситуацію на Донбасі, зокрема продовження обстрілів з використанням важкого озброєння з боку контрольованих Росією бойовиків. Було обговорено перспективи розміщення миротворчої місії ООН на Донбасі.

Сторони також звірили позиції напередодні цьогорічного Саміту Україна-ЄС та заходів у рамках липневого Саміту НАТО у Брюсселі. Глава держави подякував латвійській стороні за активну підтримку європейської та євроатлантичної інтеграції України.

Окрема увага була приділена рішучій протидії російському втручанню у демократичні виборчі процеси в Україні та країнах ЄС.

Глава зовнішньополітичного відомства Латвії наголосив на важливості активної міжнародної кампанії з метою звільнення українських політв’язнів з російських тюрем.