Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф (фото)

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов провів зустріч з Надзвичайним і Повноважним Послом Великої Британії в Україні Джудіт Гоф.

Під час зустрічі О. Турчинов поінформував Дж. Гоф про загострення ситуації на сході України через постійні агресивні дії та інтенсивні обстріли з боку російсько-окупаційних військ. «Водночас Об’єднані сили готові адекватно реагувати на будь-які провокації», – наголосив Секретар РНБО України.

Крім того, співрозмовники обговорили загострення ситуації в Азовському морі у зв’язку з нарощуванням військової присутності Російської Федерації. «Посилення десантних спроможностей РФ у цьому регіоні свідчить про можливість провокацій з їх боку на Азовському узбережжі», – сказав Секретар РНБО України, нагадавши про спроби блокування росіянами кораблів, які прямують до українських портів в Азовському морі.

Також сторони обговорили питання щодо можливості проведення миротворчої операції на сході України.

Окрім того, значну увагу співрозмовники приділили обговоренню питання ухвалення Закону України «Про національну безпеку». О. Турчинов висловив сподівання, що на наступному тижні «закон, який був напрацьований разом з міжнародними експертами, буде ухвалений парламентом у цілому». «Цей закон дуже важливо ухвалити напередодні Брюссельського саміту НАТО, адже саме він регламентує приведення всього сектору безпеки і оборони України у відповідність до стандартів Альянсу, що має важливе значення для подальшої інтеграції нашої країни до НАТО», – наголосив Секретар РНБО України.

Своєю чергою, Посол Великої Британії в Україні Дж. Гоф наголосила, що Велика Британія підтримує незалежність та територіальну цілісність України, Велика Британія залишається надійним партнером та другом України.

Джерело