Президент України зустрівся з делегацією Політико-безпекового комітету ЄС (фото)

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з делегацією Політико-безпекового Комітету Європейського Союзу, яка перебуває з візитом в Україні на запрошення Глави держави.

Під час зустрічі Президента України з представниками Політико-безпекового Комітету ЄС детально обговорювалася безпекова ситуація в зоні проведення операції Об’єднаних сил, результати нещодавньої зустрічі міністрів закордонних справ у Нормандському форматі, стан виконання Мінських домовленостей, а також перспективи розгортання миротворчої місії ООН в окупованих районах Донецької і Луганської областей.

Глава держави подякував за візит делегації Політико-безпекового Комітету ЄС в Україну для ознайомлення із реальною ситуацією на Донбасі, що має особливо важливе значення у світлі чергового перегляду санкцій ЄС щодо РФ у червні та липні поточного року та підготовки до проведення Двадцятого саміту Україна – ЄС у Брюсселі 9 липня 2018 року.

Президент України значну увагу присвятив ситуації в окупованому Криму, зокрема у контексті будівництва Росією мосту та блокування частини Азовського моря для українських судів, звільненню українських заручників та політичних в’язнів.

Глава держави наголосив, що такі дії РФ потребують адекватної реакції та підкреслив важливість продовження та посилення кримського пакету санкцій проти РФ.

Президент України закликав держави-члени ЄС посилити тиск на Кремль для якнайшвидшого звільнення українських політичних в’язнів та заручників.

Було підтверджено готовність до подальшого поглиблення співробітництва між Україною та ЄС у сфері Спільної зовнішньої та безпекової політики, зокрема в частині протидії гібридним загрозам, кібератакам, втручанню у виборчі процеси.

Представники держав-членів ЄС відзначили прогрес України на шляху здійснення реформ та виконання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також підтвердили незмінну підтримку з боку ЄС європейських прагнень та територіальної цілісності України.

 

Джерело