Україна готова розглянути можливість спільного виробництва бронетехніки з Таїландом

У першому кварталі 2018 року українська сторона завершила контракт на постачання танків «Оплот» для потреб Таїланду. У рамках успішного виконання двосторонніх домовленостей в Україні з 13 по 16 червня перебуває делегація Міністерства оборони Королівства Таїланд на чолі з заступником Міністра оборони паном Чайчаном Чангмонгколом.

Під час візиту таїландські високопосадовці провели перемовини в Міністерстві оборони України, відвідали підприємства ДК «Укроборонпром», а також зустрілися з Першим заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олегом Гладковським, який зазначив, що Королівство Таїланд є одним із стратегічних партнерів України в азійсько-тихоокеанському регіоні.

Він наголосив, що наша держава готова і надалі експортувати до Таїланду бронетехніку, а також розширити асортимент військової продукції, якої потребує армія Королівства.

О. Гладковський наголосив, що Україна зарекомендувала себе як надійний постачальник військової продукції. Він також зазначив, що вітчизняні фахівці здатні налагодити належне технічне обслуговування та підтримку бронетехніки, зокрема, постачання запасних частин та деталей до неї. Тому, на думку Першого заступника Секретаря РНБО України, варто розглянути можливість відкриття такого сервісного центру на території Таїланду.

Також сторони обговорили стратегію тайського уряду у частині розвитку власної військової промисловості та питання щодо можливості передавати українські технології для створення спільного виробництва бронетехніки у Таїланді.

Окрім цього, О. Гладковський вважає за доцільне започаткувати роботу Спільної українсько-тайської комісії з питань співробітництва у сфері ОПК для обговорення конкретних спільних проектів.

Джерело

Автор