Результати роботи органів прокуратури 05.06 – 12.06.2018 (брифінг, відео)

 

Минулого тижня органи прокуратури продовжували роботу, спрямовану на захист інтересів держави та місцевих громад.

Завдяки наполегливій позиції та представленим у судових інстанціях переконливим доказам вдалося, зокрема, повернути у законну площину 213 га земель на загальну суму понад 30 млн. грн. Позитивні рішення були винесені щодо земель аграрного сектору, промисловості, закладу освіти, міської громади та врегульоване питання щодо зміни цільового призначення окремої ділянки.

Із цими завданнями успішно впоралися прокуратури Вінницької, Дніпропетровської, Львівської, Луганської, Тернопільської та Хмельницької областей.

Не менш результативною була робота й щодо повернення законним власникам коштів та активів на загальну суму 10,5 млн.грн. Минулого тижня працівники прокуратури добилися справедливих рішень в судах та врегулювали взаємовідносини у сфері державних закупівель, стягнення заборгованості за оренду землі та комунальної нерухомості. Окремі рішення стосувалися внесення змін в Державний реєстр речових прав на нерухоме майно.

За отриманою інформацією, спостерігається деякий спад активності хабарників. Минулого тижня було задокументовано 11 таких випадків. У стрічку зведених даних щодо виявлених корупціонерів потрапили представники державної фіскальної служби, національної поліції, лісового та мисливського господарства, експертної установи, психіатричної лікарні, голови сільрад і просто пересічний громадянин, який пропонував хабар за вирішення свого нагального питання. Розмір неправомірної вигоди коливався від трохи більше 2 тис. грн. до 12 тис. доларів США.

Джерело

Автор