Президент підписав Закон «Про дипломатичну службу» (фото, відео)

Держава потребує ефективної дипломатичної служби – Президент

Ефективна дипломатична служба – те, чого потребує сьогодні держава. Переконаний, що новий Закон «Про дипломатичну службу», який я підписав сьогодні, зробить вітчизняну дипломатичну службу передовою, ефективною, озброєною, захищеною та європейською

Gepostet von Петро Порошенко am Freitag, 15. Juni 2018

 

Президент Петро Порошенко під час урочистого заходу в Міністерстві закордонних справ підписав Закон «Про дипломатичну службу».

«Ефективна дипломатична служба – це те, чого сьогодні потребує наша держава», – наголосив Петро Порошенко.

Президент підкреслив, що новий Закон: «Робить дипломатичну службу передовою, ефективною і ще, головне, озброєною, захищеною і європейською. Тому що базується на всіх принципах, які були закладені в Угоді про асоціацію. Базується на найкращому передовому досвіді європейських країн, який ми імплементували в цей Закон».

«Ми цінуємо українського дипломата-професіонала, а не дипломата-бюрократа», – також зауважив Петро Порошенко та додав, що завжди боровся з бюрократією в дипломатичній службі і на посаді Міністра закордонних справ, і на посаді Президента.

«Впевнений, що Закон заохочує не лише патріотизм, на лише професіоналізм, а заохочує креативність, заохочує витримку, заохочує націленість на перемогу», – наголосив він.

Джерело

 

Завершується робота над змінами до Конституції, які закріплять європейські прагнення України – Президент

Завершується робота над проектом змін до Основного закону України, які закріплять європейський вибір нашої держави, повідомив Президент Петро Порошенко.

«Мені доповіли, що Конституційна комісія завершує роботу над проектами змін до Конституції, де ми в Конституції зафіксуємо європейський і євроатлантичний напрямок, вектор розвитку України», – заявив Глава держави під час підписання Закону «Про дипломатичну службу» у Міністерстві закордонних справ.

Він зазначив, що такі зміни розробляються, «щоб зробити цей процес незворотнім».

«Це є результат нашої спільної роботи», – додав Президент.

Джерело

 

Президент проведе нараду з керівниками українських закордонних диппредставництв щодо пріоритетів нашої держави на міжнародній арені

Президент Петро Порошенко наприкінці літа проведе нараду з керівниками дипломатичних представництв України за кордоном, на якій обговорюватиметься подальший розвиток дипслужби та вектор руху нашої держави.

«Обговоренню цього питання (нового Закону «Про дипломатичну службу» – ред.) і наших пріоритетів на міжнародній арені я планую присвятити нараду керівників закордонних дипломатичних установ України, яка відбудеться цього року в незвичний час – наприкінці серпня», – повідомив Глава держави у Міністерстві закордонних справ під час підписання Закону «Про дипломатичну службу».

«Треба підготуватися, обговорити і визначити чітко завдання, які стоять перед дипломатичною службою в цей найвідповідальніший період для існування нашої держави. Йдеться не лише про захист України – це обов’язково. Йдеться про розвиток і напрямок руху нашої держави», – наголосив Петро Порошенко.

Сьогоднішню зустріч зі службовцями МЗС Президент назвав «преамбулою до тієї наради». Глава держави також високо оцінив роботу дипломатів.

Джерело

 

 

Автор