Уряд Біларусі доставив гуманітарну допомогу до Донецької та Луганської областей (фото)

Сьогодні відбулась урочиста передача гуманітарної допомоги від Республіки Біларусь* департаментам освіти Донецької та Луганської ОДА за участю Надзвичайного і Повноважного Посла Республіки Біларусь в Україні Ігоря Сокола, Першого заступника Міністра надзвичайних ситуацій Республіки Біларусь Олександра Худолєєва та заступника Міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Георгія Туки.

За сприяння МТОТ Республіка Біларусь вже вдруге надає гуманітарну допомогу цивільному населенню Донецької та Луганської областей, як на підконтрольні, так і  на тимчасово окуповані території.

Перших два вантажних автомобілі з гуманітарним вантажем загальною вагою близько 24 тонни з Республіки Біларусь прибули на схід України до Краматорська Донецької області та Сєвєродонецька Луганської області.

Отримувачем гуманітарної допомоги для потреб цивільного населення, яке проживає на тимчасово окупованій території Донецької та Луганської областей визначено Міжнародний Комітет Червоного Хреста (МКЧХ). Дві вантажівки, які незабаром відправляться на окуповані території доставлять продукти харчування, зокрема, муку, макаронні вироби, цукор, олію, м’ясні консерви, гречану крупу тощо. Загалом продуктовий гуманітарний вантаж для мирних жителів тимчасово окупованої території становить 31 тонну.

Дві інші вантажівки призначені для закладів освіти Донецької та Луганської областей, які відновлюються після обстрілів бойовиків. Загалом заклади освіти отримали 450 комплектів меблів для школярів (по 225 на область), 150 шаф для документів (по 75 на область) та 88 сучасних холодильників (відповідно, по 44 на кожну область).

Георгій Тука: «МТОТ зробило все можливе, аби гуманітарна допомога з Республіки Біларусь потрапила до людей, які постраждалим внаслідок російської агресії на сході України, Сьогодні за статистикою 3,4 мільйона людей, які проживають по обидві сторони лінії розмежування, потребують гуманітарної допомоги. Ми щиро вдячні нашим партнерам, за розуміння, допомогу і підтримку у цьому напрямку».

Організація та доставка гуманітарної допомоги на схід України здійснюється  за сприяння і координації МТОТ, яке забезпечило взаємодію усіх зацікавлених органів виконавчої влади в тому числі з представниками Збройних Сил України, Мінсоцполітики, МВС, ДСНС, Національної поліції, ДФС, ДПС, Донецької та Луганської обласних військово-цивільних адміністрацій.

_______________

* Гуманітарна допомога у 2018 році надається згідно з домовленостями, досягнутими за результатами візиту Президента Республіки Біларусь Олександра Лукашенка 20-21 липня2017 р. в Україну.

Джерело

Автор