Командувач ОС Сергій Наєв зустрівся з делегацією політико-безпекового комітету ЄС (фото)

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв сьогодні, 14 червня, в Краматорську зустрівся з делегацією політико-безпекового комітету Європейського Союзу.

У ході відвертої розмови Командувач Об’єднаних сил подякував комітету та делегатам європейських країн за їхні зусилля в примушенні Росії до виконання Мінських угод. Під час брифінгу він надав відео, записане з камер спостереження в районі операції, на якому зафіксовані обстріли українських позицій артилерією російсько-окупаційних військ упродовж травня-червня поточного року. Також представив відеозапис провокаційного обстрілу з великокаліберного кулемету, встановленого на автомобілі, який вівся 7 червня по Донецькій фільтрувальній станції (ДФС) з боку окупованої Крутої Балки (1,5 км на Північний Захід від Ясинуватої).

Командувач Об’єднаних сил генерал-лейтенант Сергій Наєв пояснив європейським дипломатам підступність ворога у намаганні маніпулювати ситуацією навколо ДФС.

Також генерал-лейтенант Сергій Наєв поінформував присутніх щодо реалізації Об’єднаними силами заходів з відновлення критично-важливих об’єктів інфраструктури в районі бойових дій. Зокрема, відновлення мосту в районі населеного пункту Троїцьке силами загону Державної спеціальної служби транспорту Збройних Сил України, надання гуманітарної допомоги до медичних та навчальних закладів Донецької і Луганської областей, реалізація інших соціальних та гуманітарних проектів в рамках стратегічної ініціативи Об’єднаних сил та облдержадміністрацій «Допомога – Схід».

Джерело